Narancsos-diós saláta csirkével

Végre itt a tavasz, és egyre több friss termék áll rendelkezésünkre. Bár ezt az ételt ugyanolyan egyszerű elkészíteni, mint bármelyik másik salátát, érdekes színvilágának, az édes és a sós ízek ínyenc kombinációjának és változatos összetételének köszönhetően a narancsos-diós saláta fogyasztása különleges élménynek bizonyulhat. Egyszerű de kifinomult, egészséges és ízletes, laktató de könnyű. Arról nem is… [Bővebben]

Belefáradt a D vitamin-hiányba?

Az elmúlt pár évben kutatók rámutattak, hogy a D-vitamin, amelyet a napsütés hatására szintetizálunk illetve megtalálható néhány élelmiszerben is, sokkal több betegség megelőzésében játszik fontos szerepet, mint azt eddig hittük. Az utóbbi tizenöt év kutatási eredményei szerint a D-vitamin hiánya jelentősen megemeli a szívbetegségek, a prosztata, a mell és vastagbél rosszindulatú daganatainak előfordulását; ezen kívül… [Bővebben]

Okroska – orosz nyári leves

Mikor orosz feleségem először javasolta, hogy főzzünk okroskát, nem nagyon tudtam, mit is gondoljak. A borsch-ról már hallottam, de azon kívül nem ismertem más orosz levest. Amint kiderült, ez egy elég különös étel, főleg a lé alap, a kvász miatt. A kvász egy másik orosz csemege, egy barna-, vagy feketekenyér alapú ital, amit itthon az… [Bővebben]

Szúnyogcsípés

A szúnyogcsípést mindenki ismeri. A nőstény szúnyog a szájrészén található szívókával lyukat fúr a bőrbe, s az ezen keresztül felszívott vérrel táplálkozik. Vérre az extra protein miatt van szüksége, ami a tojásaihoz kell. Vérszívás közben nyálat fecskendez áldozata bőre alá, ami enyhe immunreakciót vált ki a jól ismert duzzanat és viszketés formájában. A csípés legtöbb… [Bővebben]