Narancsos-diós saláta csirkével

Végre itt a tavasz, és egyre több friss termék áll rendelkezésünkre. Bár ezt az ételt ugyanolyan egyszerű elkészíteni, mint bármelyik másik salátát, érdekes színvilágának, az édes és a sós ízek ínyenc kombinációjának és változatos összetételének köszönhetően a narancsos-diós saláta fogyasztása különleges élménynek bizonyulhat. Egyszerű de kifinomult, egészséges és ízletes, laktató de könnyű. Arról nem is… [Bővebben]

Árpás gombakrémleves

Nehéz a telet átvészelni. Ha még nem olvasta egyik cikkünket sem a D vitaminról, annak hiánya problémát okozhat. Mostanában kevesebb időt töltünk a napon – vagy annak haloványabb változatán – és ha kint is vagyunk, a hidegtől óvva eltakarjuk bőrünk, a legfontosabb D vitamin receptorunk, legnagyobb részét. A D vitaminhiányt nagyon egyszerűen is pótolhatjuk: gyógyszertárakban… [Bővebben]

Lasagne – a komfortétel

Amikor beköszönt a tél, és minden szürkében “pompázik”, általában olyan ételeket választunk, amik nem csak, hogy finomak, de elkészítésük megmelengetik a szívünket. A leghidegebb, fagyos téli hétköznapok egyik legüdítőbb színfoltja lehet egy tál isteni finom lasagne. Hogy őszinte legyek, szerintem édesanyám készíti az egyik legjobb lasagne-t, pedig nincsenek is olasz felmenői! Az egyetlen dolog, ami… [Bővebben]

Őszi sült disznó

Már 10 éve élek Magyarországon és be kell, hogy valljam, hogy kezdem megszeretni az őszt. Otthon, Amerikában, mindig megborzongtam a nyár végén, az iskolakezdés, a hosszabb, hidegebb esték, az esős időszak közeledtével. Mindez elég volt ahhoz, hogy az ősz az utolsó helyet foglalja el a kedvenc évszakaim listáján. Budapesten fantasztikus az ősz. Az éjszakák itt… [Bővebben]

Csirkés és csicseriborsós masala

Nem kell mindig megszakadnunk, ha egy jót akarunk főzni. Őrültség 20 percet tölteni csupán a szósszal, ami a kedd esti vacsorához szükséges, főleg, ha az egész napi munka után még éhes szájak is várnak otthon. Íme egy gyors, tápláló étel, melyet előkészítéssel együtt fél óra alatt elkészíthetünk. Bár én kuktát használtam – nagyon hasznos konyhai… [Bővebben]

Ratatouille – a francia lecsó

Az egyik kedvenc, fűszeres és egészséges nyári ételem a magyarok által francia lecsónak is nevezett Ratatouille. Míg a hagyományos magyaros lecsó  egy hagymás ragu paprikával, paradicsommal és fűszerekkel, addig a francia változat frisségét a felkockázott cukkini adja, így érdemes addig kipróbálni ezt a receptet, ameddig szezonja van ennek a zöldségnek. Az alábbi receptet a délutáni… [Bővebben]

Okroska – orosz nyári leves

Mikor orosz feleségem először javasolta, hogy főzzünk okroskát, nem nagyon tudtam, mit is gondoljak. A borsch-ról már hallottam, de azon kívül nem ismertem más orosz levest. Amint kiderült, ez egy elég különös étel, főleg a lé alap, a kvász miatt. A kvász egy másik orosz csemege, egy barna-, vagy feketekenyér alapú ital, amit itthon az… [Bővebben]

Grillezett sertéshús cseresznyével

Imádom a nyarat! Nemcsak a melegebb idő, de a végeláthatatlanul hosszú napok miatt is. Az egyik kedvenc nyári időtöltésem a szabadtéri grillezés. Mikor két évvel ezelőtt megvettem az első lakásomat, az előző tulajdonosok hátra hagyták a grill felszerelésüket egy majdnem teljes palack gázzal. Mivel még dobozokból éltünk, így nagyon megkönnyítette az életünket, hogy egy-két csirkemellet… [Bővebben]

Mentás, medvehagymás sült tészta

A medvehagyma: lágy, zöld levelű, a fokhagymához hasonló ízű növény, ami tavasszal néhány hétig beteríti a földeket és amilyen gyorsan előjön, olyan gyorsan el is tűnik. Régen ritkaság számba ment, manapság viszont minden piacon bőséges kínálat van ebből a tavaszi főzés szimbólumává vált növényből. De hogyan is tudjuk elkészíteni? Gyakran elmegyek mellette, örömmel konstatálva, hogy… [Bővebben]

Göngyölt gyümölcsös csirkemell

Vigyen egy kis színt a tél utolsó hónapjába! Izgalmas februári receptünk ötvözi a szárított gyümölcsök édes ízét a száraz bor kellemes aromájával. Körítésnek pedig ideális hozzá a zöldborsós párolt rizs vagy a tepsis burgonya. Göngyölt gyümölcsös csirkemell Hozzávalók: 4 db közepes nagyságú csirkemell filé (kb. 1 kg) 6-8 db friss vagy aszalt* füge 12-16 szem… [Bővebben]