Éves Nőgyógyászati Szűrés – Hűvösvölgy

A húsz-harmincperces, éves nőgyógyászati vizsgálat részei:

Medenceüreg vizsgálata

A medenceüreg vizsgálata segít az orvosoknak meghatározni a hüvely, a méhnyak, a méh és a petefészek méretét és elhelyezkedését. Ez a rákmegelőzésre irányuló ellátás egyik legfontosabb része.

Miért van szükség rá?

 • A hüvelyi fertőzések – mint a gomba vagy a bakteriális vaginosis – diagnosztizálása érdekében.
 • A nemi betegségek diagnosztizálásának elősegítésére. Ide tartozik a Chlamydia, a herpesz, a tripper, a Trichomoniasis vagy a humán papillomavírus (HPV)
 • A kóros méhvérzés okainak meghatározásához.
 • A medenceüregi szervek kóros elváltozásainak felismerése érdekében. Ide tartoznak a méhdaganatok, a petefészek cisztái vagy a méh elcsúszása.
 • Az alhasi vagy medenceüregi fájdalom okának feltárására.
 • A megfelelő fogamzásgátlás kiválasztásához. Bizonyos fogamzásgátló módszerek – mint a diaphragma vagy az egyéb méhen belüli szerkezetek – megfelelő elhelyezése céljából szükséges a medenceüreg vizsgálata.Nőgyógyászati kenetteszt

dreamstimefree_2982164eyeA nőgyógyászati kenetteszttel a méhnyak sejtjeiben való elváltozást lehet feltárni. A teszt során az orvos mintát vesz a méh faláról, majd egy üveglapra keni, vagy speciális folyadékban oldja azt. Ezután kerül sor a mikroszkópos vizsgálatra, ahol elsősorban az olyan elváltozásokat figyelik, amelyek Dysplasiára vagy méhnyakrákra utalhatnak.

A kenetteszt ajánlott gyakorisága függ az életkortól és az adott személy rizikófaktoraitól. A legtöbb nőnek javallott 1-3 évente vizsgáltatni magát. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kerüljön sor az első tesztre és utána milyen gyakorisággal végeztesse azt.

A méhnyakrákért az esetek nagy részében a humán papillomavírus egyik magas kockázatú típusa felelős. A 30 év feletti nők a teszttel egyidejűleg végeztethetik el a HPV tesztet is. A 26 évnél fiatalabb nők oltással védekezhetnek a HPV azon formái ellen, melyek a méhnyakrák kialakulásáért leginkább felelnek.

Hüvelyi ultrahang

A transzvaginális ultrahang a medenceüregi ultrahang egyik formája, mellyel a nemzőszervek – vagina, méhnyak, méh és petefészek – vizsgálatát végzik.

A transzvaginális ultrahang az alábbi esetekben segít:

 • Az orvosi vizsgálat során észlelt elváltozások – ciszták, tumorok és más kinövések – pontos diagnosztizálásában.
 • A vaginális vérzés és a menstruációs problémák okainak feltárásában.
 • A terméketlenség felismerésében és okainak meghatározásában.
 • A méhen kívüli terhesség észlelésében.
 • A medenceüregi fájdalmak okainak kivizsgálásában.

Kézzel végzett mellvizsgálat

A kézzel végzett mellvizsgálattal az orvos a mellrák kialakulására utaló jeleket igyekszik felismerni. Ezek közé tartoznak a csomók, a teljes mell vagy a mellbimbók méretében történő elváltozás, vagy a kóros váladékok. A mellek vizsgálatát ajánlatos gyakran végeztetni.

Javasoljuk, hogy a 40 év feletti nők rendszeresen végeztessenek mammográfiás vizsgálatot!

A mammográfia és a mell ultrahang nem részei az alapvizsgálatnak.

Listaár: 38 500 Ft. Akciós ár a Hűvösvölgyi klinikán: 13 950 Ft. 

 

 

A szolgáltatást nyújtja:

Csökkentett nyitvatartási idő az ünnepek alatt

A FirstMed Boldog Karácsonyt és jó egészséget kíván az új évre Önnek és családjának!

 
Hűvösvölgyi klinikánk december 24. és január 2. között zárva tart. Hattyúházi klinikánkon a két ünnep között is várjuk önöket. Kérjük azonban, hogy az ünnepek alatti pontos szakorvosi rendelési időpontokról  érdeklődjenek telefonon. (Központi számunk: 06-1-224-9090)
 
Megértésüket köszönve: 
 
A FirstMed csapata
Csökkentett nyitvatartási idő az ünnepek alatt

You have Successfully Subscribed!