Éves Nőgyógyászati Szűrés ingyenes mammográfiával vagy ultrahanggal

A FirstMed idén is csatlakozik a nemzetközi mellrák elleni küzdelem októberi mozgalmához. Bár a legtöbb ember tájékozott a mellrákkal kapcsolatban, van aki nem teszi meg a szükséges lépéseket a betegség korai felismerése érdekében.

Ebben a hónapban, a FirstMed ingyenes mammográfiát vagy ultrahangot ajánl az Éves Nőgyógyászati Vizsgálata mellé, azon hölgyeknek, akik 40 évnél idősebbek, vagy családjukban előfordult már a mellrák.

Éves Nőgyógyászati Szűrés tartalmazza:

Medenceüreg vizsgálata

A medenceüreg vizsgálata segít az orvosoknak meghatározni a vagina, a méhnyak, a méh és a petefészek méretét és elhelyezkedését.

Miért van szükség rá?

 • A vaginális fertőzések – mint a gomba vagy a bakteriális vaginosis – felfedezése érdekében
 • A nemi betegségek felfedezése érdekében. Ide tartozik a Chlamydia, a herpesz, a tripper, a Trichomoniasis vagy a humán papillomavírus (HPV)
 • A kóros méhvérzés okainak meghatározásához
 • A medenceüregi szervek kóros elváltozásainak felismerése érdekében. Ide tartoznak a méhdaganatok, a petefészek cisztái vagy a méh elcsúszása.
 • Az alhasi vagy medenceüregi fájdalom okának feltárására.
 • A megfelelő fogamzásgátlás kiválasztása miatt. Bizonyos fogamzásgátló módszerek – mint a diaphragma vagy az egyéb méhen belüli szerkezetek – megfelelő elhelyezése céljából szükséges a medenceüreg vizsgálata

Pap-kenetteszt

A Pap-kenetteszttel a méhnyak sejtjeiben való elváltozást lehet felfedezni. A Pap teszt során az orvos mintát vesz a méh faláról, majd egy üveglapra keni, vagy speciális folyadékban oldja azt. Ezután kerül sor a mikroszkópos vizsgálatra, ahol elsősorban az olyan elváltozásokat figyelik, amelyek Dysplasiára vagy méhnyak rákra utalhatnak.

A Pap-teszt ajánlott gyakorisága függ az életkortól és az adott személy rizikófaktoraitól. A legtöbb nőnek javallott 1-3 évente vizsgáltatni magát. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kerüljön sor az első tesztre és utána milyen gyakorisággal végeztesse.

A méhnyak rákért az esetek nagy részében a humán papillomavírus egyik magas kockázatú típusa felelős. A 30 év feletti nők a Pap-teszttel egyidejűleg végeztethetik el a HPV tesztet is. A 26 évnél fiatalabb nők oltással védekezhetnek a HPV azon formái ellen, melyek a méhnyak rák kialakulásáért leginkább felelnek.

Vaginális ultrahang

A transzvaginális ultrahang a medenceüregi ultrahang egyik formája, mellyel a nemzőszervek – vagina, méhnyak, méh és petefészek – vizsgálatát végzik.

A transzvaginális ultrahang segít:

 • Az orvosi vizsgálat során észlelt elváltozások – ciszták, tumorok és más kinövések – pontos diagnosztizálásában
 • A vaginális vérzés és a menstruációs problémák okainak feltárásában
 • A terméketlenség felismerésében és okainak meghatározásában
 • A méhen kívüli terhesség észlelésében
 • A medenceüregi fájdalmak okainak kivizsgálásában

Kézzel végzett mellvizsgálat

A kézzel végzett mellvizsgálattal az orvos a mellrák kialakulására utaló jeleket igyekszik felismerni. Ezek közé tartoznak a csomók, a teljes mell vagy a mellbimbók méretében történő elváltozás, vagy a kóros váladékok. A mellek vizsgálatát ajánlatos gyakran végeztetni.

Javasoljuk, hogy a 40 év feletti nők rendszeresen végeztessenek mammográfiás vizsgálatot!

Éves Nőgyógyászati Vizsgálat ára: 37,700Ft

*Az ingyenes mammográfia és ultrahang azon pácienseinknek jár, akiknek szükséges életkor, családi kórtörténet alapján, vagy orvosilag indokolt esetben, a teljes árú nőgyógyászati vizsgálat mellé.További kedvezmények, ajánlatok nem vehetőek igénybe. Azon hölgyeknek érvényes az ajánlat, akik ezen az oldalon feliratkoztak október hónapban, és a vizsgálatra sor kerül 2013.december 29-ig.