Rakott cukkinis újburgonya kecskesajttal

Tavasszal végre mindenki örül neki, hogy friss zöldségeket fogyaszthatunk. A piacon is látni lehetett az elmúlt hetekben, hogy a természet újra nagyobb pompával képviseltette magát friss tavaszi zöldségek formájában. Megjelent a medvehagyma, az eper, a cukkini, és a friss föld még le sem porozódott az új burgonyáról.

1 adag 6 főre

Hozzávalók: 

  • 2 friss magyar eper
  • 2 közepes cukkini
  • 1 marék medvehagyma, (8-10 szál) apróra vágva
  • fél kilo újburgonya kicsitől a közepes méretűig
  • 3 evőkanál olivaolaj
  • 125 gramm kecskesajt
  • só, és frissen őrölt bors
  • 60 ml tej
  • 30 gramm frissen reszelt parmezánsajt
  • 1 kanál apróra vágott bazsalikom, kakukkfű

Melegítsük elő a sütőt 205 fokra. Kenjünk ki egy legalább 2l-es tűzálló tálat olivaolajjal.

Vágjuk fel a cukkinit és a burgonyát 3 mm vastag darabokra. Tegyék a krumpli és a cukkini egyharmadát az edény aljára, majd szórják meg sóval, borssal. Ennek a tetejére szórjuk rá a zöldfűszerek és a medvehagyma felét. Tegyük rá a kecskesajt felét, majd újra tegyünk rá egyharmad krumplit és cukkinit, fűszerezzük sóval, borssal, a maradék zöldfűszerekkel, és fedjük le kecskesajttal. Befejezésképpen a tetejére tegyük rá a maradék krumplit és cukkinit, majd azt is sózzuk meg sóval és borssal.

Öntsük rá a tejet az előkészített ételre, tegyük rá a parmezán sajtot a tetejére, és lefedve 30 percig süssük.

Együnk meg két epret!

Vegyük ki a sütőből, vegyük le a fedőt, majd tegyük be még 15 percre a sütőbe, amíg meg nem barnul. Tehetünk a tetejére medvehagymát.

Jó étvágyat!