Ázsiai grillezett csirkés tésztasaláta

A nyári partikon ki tudjuk használni a hosszú napok előnyeit és a remek hőmérsékletet. Most, hogy az időre nem foghatjuk a főzési lehetőség leszűkülését, elő a grillező eszközökkel! Ez a saláta bármelyik grill hús mellé szuper köretként szolgálhat!

Hozzávalók:

3 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál tahini
1½ teáskanál barnacukor
két teáskanál őrölt gyömbér
2 lereszelt fokhagymagerezd
125 ml napraforgó olaj
1½ teáskanál pirított szezámmmag
300-400 gramm szárított lo mein vagy soba nobbles (ázsiai tészta) – ezek híján a spagetti is működhet

3 csont nélküli csirkecomb
1 kicsi, hámozott karalábé, darabokra vágva
1 közepes répa apró darabokra vágva
2 zöldhagyma, vékonyan szeletelve
pirított szezámmag
Opcionális: 1 evőkanál összetöt Sichuani bors

A csirke pácolásához:

2 teáskanál szezámmag olaj
1 evőkanál miso pasta
1 evőkanál mirin
3-4 szál kakukkfű
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál cukor
1 evőkanál forró víz

Elkészítés:

  1. Készítsd el a pácot. Add hozzá a forró vizet a miso pasztához, add hozzá a cukrot és kevergesd, ameddig össze nem áll.  Add hozzá a többi hozzávalót is szépen sorjában, aztán tedd bele a csirkét egy sütőzacskóba és minimum 4 óráig maximum 24 óráig hagyd pácolódni a hűtőben.
  2. Közepes lángon grillezzük a húst, ha kész, hagyjuk kihűlni
  3. Főzzük meg a tészta al dente módon sós vízben, öntsünk rá hideg vizet, ha kész, hogy a forrás abbamaradjon.
  4. Készítsd el az öntetetet az első 8 hozzávaló összekeverésével,majd tedd félre ezt a tálat. Öntsd le a vizet a tésztáról, keverd össze a répával és a karalábéval, és az öntet ⅔-ával. Vágd vékonyra a kihűlt csirkecombot. Tedd rá a tészta tetejére a csirkedarabokat, a hagymát, a pirított szezámmagot és a sichuani borsot, ha használsz.
  5. Adj hozzá még sót, és a további öntetet, ha szükséges.

 

Jó étvégyat!