Narancsos-diós saláta csirkével

Newsletter - Mar14 chicken saladVégre itt a tavasz, és egyre több friss termék áll rendelkezésünkre. Bár ezt az ételt ugyanolyan egyszerű elkészíteni, mint bármelyik másik salátát, érdekes színvilágának, az édes és a sós ízek ínyenc kombinációjának és változatos összetételének köszönhetően a narancsos-diós saláta fogyasztása különleges élménynek bizonyulhat. Egyszerű de kifinomult, egészséges és ízletes, laktató de könnyű. Arról nem is beszélve, hogy néhány egyszerű változtatással teljesen új ízvilágot kreálhatunk. Ha nagyobb adagot készítünk, vihetünk salátát a munkahelyünkre ebédre, vagy akár vacsorára is félretehetjük, de vigyázzunk, csak akkor marad friss, ha a saláta öntetet külön tároljuk.

Jó étvágyat!

Hozzávalók (egy személyre)

Öntet:

  • ⅓ csésze olívaolaj
  • ⅓ csésze narancslé vagy citromlé
  • 1 evőkanál vörösborecet vagy balzsamecet
  • 1 préselt fokhagyma gerezd
  • 1 teáskanál frissen reszelt narancshéj
  • egy csipetnyi só
  • bors, ízlés szerint

Saláta:

  • 3 csésze vegyes zöldsaláta
  • ½ csésze szeletelt, vagy kockákra vágott csirkemell
  • 1 narancs, gerezdekre bontva
  • 2 evőkanál morzsolt kecske- vagy fetasajt
  • 2 evőkanál dió*

Egy kisméretű serpenyőben fehérre sütjük a csirkét, majd hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a salátaöntetet: egy tálban keverjük össze az olajat, a gyümölcslét, az ecetet, a fokhagymát, a narancshéjat, a sót és a borsot! Egy salátás tálban összekeverjük a zöldsalátát a narancs gerezdekkel, a sajttal és a dióval*. A csirkét szeleteljük, kockázzuk, vagy daraboljuk a kívánt méretre, és adjuk a salátához! A salátát tálalás előtt jól forgassuk meg a salátaöntetben!

*Dobjuk fel az ízeket! Mielőtt hozzáadnánk a salátához, pirítsuk meg a diót! A diófeleket eloszlatjuk egy sütőlapon, majd 175°C fokon, egyszer megkeverve kb. 7-9 perc alatt illatosra sütjük.

Ez az ízletes és üdítő étel nagyszerű forrása a C és az A-vitaminoknak, és jó folsav-, kálium–, magnézium-, kalcium- és vas-forrás. Arról nem is beszélve, hogy bár kalória tartalma alacsony, a sajtnak és a csirkemellnek köszönhetően kellemesen laktató.

Eredeti recept forrása: EatingWell