Otoakusztikus emisszió mérés

altÚjszülöttként átesnek a gyerekek az első hallásvizsgálaton, szűrésre az egyik legalkalmasabb módszer az OAE vagyis az otoakusztikus emisszió.

Az otoakusztikus emisszió lényege, hogy a belsőfülben található szőrsejteket a hangok hozzák mozgásba, és így maguk is hangokat generálnak, ezek maguk az otoakusztikus emissziók. A fül által képzett saját hangokat csak igen érzékeny mikrofonokkal lehet érzékelni. A fülbe bejutó hang tehát megrezgeti a szőrsejteket, a mozgás pedig felerősíti a hangokat, melyek így könnyebben jutnak a belsőfülbe. A vizsgálat során szondamikrofont helyeznek a baba külső hallójáratába, mely egy apró hagszórót és mikrofont is tartalmaz.

A hangszóró feladata, hogy működésbe hozza a szőrsejteket, a mikrofon pedig érzékeli a szőrsejtek által gerjesztett hanghullámokat. Gyors és megbízható vizsgálat, mely ha jó eredményt hoz, akkor igazolt a hallórendszer külső, feldolgozó részének épsége.

Csökkentett nyitvatartási idő az ünnepek alatt

A FirstMed Boldog Karácsonyt és jó egészséget kíván az új évre Önnek és családjának!

 
Hűvösvölgyi klinikánk december 24. és január 2. között zárva tart. Hattyúházi klinikánkon a két ünnep között is várjuk önöket. Kérjük azonban, hogy az ünnepek alatti pontos szakorvosi rendelési időpontokról  érdeklődjenek telefonon. (Központi számunk: 06-1-224-9090)
 
Megértésüket köszönve: 
 
A FirstMed csapata
Csökkentett nyitvatartási idő az ünnepek alatt

You have Successfully Subscribed!