Szemészet

eyeAz oftalmológia vagy ismertebb nevén a szemészet a szem fiziológiájával, anatómiájával és betegségeivel foglakozó tudományág, melynek számos specializációja létezik. Mivel a szemészek gyakran végeznek operációkat a szemen, orvosi és sebészeti szakembereknek is tekinthetők. Az oftalmológia szakterületei közé tartozik a szaruhártya, a szemfelület, a glaukóma és a retina problémáinak kezelése.

A száraz szem szindróma és kezelése

A könnypontdugó a száraz szem szindróma természetes kezelése, ami olyan esetekben is enyhülést hozhat, mikor már a műkönnyoldatok nem bizonyulnak elegendőnek. A könny elfolyási útjának elzárásával biztosítható, hogy több könny maradjon a kötő- és szaruhártyán.

A könnypontdugó felhelyezése, szemorvosi vizsgálatot követően, körülbelül 1 perc alatt történik fájdalommentesen. Az esetleges kellemetlen tünetek enyhülése a felhelyezést követően általában napokon belül bekövetkezik. Ami az eltávolítást illeti, a kollagen dugók egyszerűen, a könnyút átfecskendezésével kimoshatók.

Cikk a száraz szem szindrómáról és a könnypontdugóról

A szolgáltatást nyújtja:

Csökkentett nyitvatartási idő az ünnepek alatt

A FirstMed Boldog Karácsonyt és jó egészséget kíván az új évre Önnek és családjának!

 
Hűvösvölgyi klinikánk december 24. és január 2. között zárva tart. Hattyúházi klinikánkon a két ünnep között is várjuk önöket. Kérjük azonban, hogy az ünnepek alatti pontos szakorvosi rendelési időpontokról  érdeklődjenek telefonon. (Központi számunk: 06-1-224-9090)
 
Megértésüket köszönve: 
 
A FirstMed csapata
Csökkentett nyitvatartási idő az ünnepek alatt

You have Successfully Subscribed!