Dr. Wilde Annamária – egy lelkes gyermekorvos

Newsletter July 14 - Dr. WildeDr. Wilde Annamária 2014 áprilisa óta dolgozik a FirtstMednél gyermekorvosként, de máris nagyon népszerű úgy a gyerekek és szüleik, mint a munkatársak körében. Barátságos, mosolygós, de határozott megjelenése mindannyiunkban pozitív benyomást kelt. Már a FirstMednél töltött első hetében rengeteg jó ötltettel állt elő, ami hozzájárult a pácienseink még jobb kiszolgálásához. Ismerkedjünk meg a doktornővel kicsit közelebbről!

FM: Hogyan lettél gyermekorvos?

WA: Az egyetemen mindenki a gyermekorvost látta bennem első ránézésre, amit én nem értettem. Viszont az ötödévben nagyon jó gyakorlatvezetőt kaptunk, aki megszerettette velem ezt a szakot, s rájöttem, ez illik hozzám a leginkább. Ehhez a szakmához ugyanis szükséges egy jó értelemben vett infantilitás is, hogy tudjunk érteni a gyerekek nyelvén, legyen egy közös hang. A gyerekeket is partnerként kell kezelni, így közelebb kerülhetünk hozzájuk.

FM: Nehéz a gyerekekkel bánni?

WA: Amint elkezdenek bízni bennünk, már nem. Mikor hallom, hogy a Panni doktor nénihez szeretnének jönni, az nagyon megmelengeti a szívemet. Hálás szakma az enyém, de a bennünk égő tűz fenntartásához a gyerekek szerető és hálás tekintete mellett a megfelelő szakmai háttér, a munkakörülmények is nélkülözhetetlenek. Örülök, hogy itt ez is megadatott.

FM: Mondj pár szót az itteni praxisodról.

WA: A FirstMed sok szempontból jól felkészült, megfelelő szakmai hátérrel rendelkező klinika. Tetszik a betegellátás módja, amit itt alkalmazunk. Privát egészségügy ambuláns részében ezt a színvonalat kell elérni ahhoz, hogy jó minőségű ellátást tudjunk nyújtani. Minden itt dolgozó munkatársunk felelőssége, hogy ezt tartani tudjuk, s ez kihívás számomra is. Amondó vagyok, hogy a gyógyítás a megfelelő háttér biztosításán túlmenően csak a betegekkel együttműködve tud eredményes lenni. Az egyoldalú kommunikáció a múlté, asszertív módon a szülővel együtt kell eldöntenünk, hogy milyen úton haladjunk, hisz ő ismeri legjobban a gyermeket; én egy hosszmetszeti képből egy keresztemetszeti pontot látok, ami csupán egy pillanatkép.

FM: Hogyan történik egy átlagos vizsgálat?

WA: Fontos egy részletes anamnézis (betegtörténet) felvétele, ami nagyon jó irányt tud adni ahhoz, hogy merre induljunk. Ahhoz is elengedhetetlen ez, hogy lássam, hol vannak a határaim, hol kell kérnem egy labor-, vagy röntgenvizsgálatot, vagy konziliárusi segítséget. Meg kell, ugyanakkor, tudni állapítani azt a  pontot is, mikor már specialistához tartozik az eset.

FM: Úgy tudom, nem csupán közvetlen gyógyítással foglalkozol a Firstmednél…

WA: Teljes munkaidőben dolgozom, de még nem alakult ki a betegköröm, így jut időm adminisztrációs és egyéb szervezési feladatok, valamint reprezentációs tevékenységek ellátására is, miáltal nem csak a betegellátásba, de a szakma egyéb aspektusaiba is belekóstolhatok. Jelenleg például a Babaklub és a Terhesfelkészítő Tanfolyam újraélesztésén, valamint az ezekhez tartozó információs anyagok frissítésén dolgozom. Ezek mellett rendezvényeken is részt veszek, ahol van szerencsém személyesen is találkozni szülőkkel, akik később megtisztelnek bizalmukkal, mikor gyermekeik egészségéről van szó.

FM: Össze tudod foglalni a gyógyítással kapcsolatos filozófiádat?

WA: A szívemhez legközelebb minden egyéb elfoglaltságom mellett a betegellátás áll szépségeivel és kihívásaival együtt. Amire kihívásként tekintek a szakmámban az a generikus mivolta, hogy széleskörű palettán helyezkednek el azon problémák, amivel foglalkoznom, amihez értenem kell. A jó diagnózis kulcs. Könnyű elnézni dolgokat, könnyű ráfogni egy-egy panaszra, hogy egy szimpla vírusfertőzés. De ki tudja, milyen szövődményekkel jár? Én szeretek egy úgynevezett “biztonsági hálót” kifeszíteni a betegeim alatt, ami az együttműködésen alapul. Együtt biztosan rájövünk a probléma gyökerére.

FM: Mit tartogat a jövő?

WA: Öt és fél éves tapasztalatommal fiatal orvosnak számítok, viszont a friss tudásnak is megvannak az előnyei, melyek valamelyest ellensúlyozhatják az évtizedes tapasztalat hiányát. Tanulni még sokáig szeretnék, például egy gasztroenterológia, vagy pulmonológia szakvizsgát mindenképpen szeretnék szerezni.

A doktornővel találkozhatnak újonnan nyílt Hűvösvölgyi klinikánkon is, ahol most nyitási kedvezményekkel várjuk régi és új pácienseinket. Erről bővebben itt tájékozódhat: www.firstmed.hu/huvosvolgyi-klinika/

Ez a cikk a 2014 júliusi hírlevelünkben jelent meg. Bővebb információért és a hírlevélre történő felíratkozáshoz kérjük kattintson ide.

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük