Kate Megee – Egészség tanácsadó

Mit is jelent pontosan az, hogy valaki Egészség Tanácsadó, és mivel tud hozzájárulni egy egészségtudatosabb életvitelhez?

Mint Egészség Tanácsadó az a legfontosabb feladatom, hogy az ügyfelemmel együtt dolgozva egy hatékony és mindenki számára érthető és követhető új életszemléletet tanítsak meg, hogy ezáltal egy kiegyensúlyozottabb, jobb és legfőképp egészségesebb életet élhessenek. Sajnos azt figyeltem meg, hogy napaság egyre kevesebb időt és energiát fordítunk saját egészségünkre, legtöbbünk, csak akkor veszi észre, hogy valami nincs rendben, amikor már nagy a baj, esetleg túlsúlyunk is van, és folyamatos fáradékonyság gyötör. Egészségesen olyan életformát élhetünk, amilyet csak szeretnénk. Akár belülről is kezdhetjük a gyógyulási folyamatot, megszabadulhatunk a felesleges kilóktól, energikusabban és betegségtől mentesen élhetjük hétköznapjainkat.

Az én mottóm egyszerű: Evés. Mozgás. Gyógyulás. Fejlődés. Minden ember teljesen egyedi, ezért egyszerűen nem létezik olyan étkezési forma, ami mindegyikünk számára megfelelő lenne. Manapság egyre több és több cikk kering az interneten a helyes táplálkozásról, és sajnos ezekből nehéz kiszűrni a lényeget, és ezt beilleszteni saját életvitelünkbe. Én, mint tanácsadó, abban tudok a leginkább segíteni, hogy megtaláljam ügyfeleim számára azokat az ételeket, élelmiszereket, ami nekik a legjobb, amiket szervezetük a legmegfelelőbben tud hasznosítani. Személyre szabott táplálkozási naplóval látjuk el őket, hogy jobb legyen a közérzetünk, amennyiben szükséges megszabaduljanak a túlsúlyuktól, erősítsük az immunrendszerüket, hogy ezek ereményeképpen több energiájuk és lendületük legyen a mindennapok küzdelmeihez.

Nem csak az étel az, ami táplál minket, így én, mint tanácsadó megpróbálok egyensúlyt teremteni az ügyfeleim életének más területein is. Rávilágítok arra, hogy egy-egy bizonyos élethelyzet milyen hatással lehet az életvitelükre, az egészségükre, hogy akár ez is állhat a súlygyarapodás, vagy a folyamatos fáradtság és rosszekedv hátterében. Miután minden területet átvettünk, segítek végigjárni a sok esetben hosszú és göröngyös utat, tanácsokat adok, hogy milyen életmódbeli változtatások szükségesek a hosszú, gondtalan de főképp egészséges élethez.

A tanácsadás egy összetett folyamat, ami megpróbál rávilágítani az egészség, az egészséges élet fontosságára, de legfőképpen arra, hogy saját egészségünk a mi kezünkben van, és mi magunk vagyunk azok, akik sokat tehetünk ennek megőrzéséért, hogy ne csak egészségesek legyünk, de teljes és boldog életet élhessünk.

 

Miben tud segíteni egy Egészség Tanácsadó FirstMedes pácienseinknek?

A krónikus betegségek korunk legnagyobb járványai, és az mai kor emberének szüksége van segítségre és megfelelő tanácsokra, hogy visszataláljanak az egészséges életmódhoz. Ha ezt a kombináljuk a megfelelő hozzáállással és eléggé motiváltak vagyunk, már nagyon jó úton haladunk a siker felé!

Amikor kezelőorvosunk ismerteti velünk betegségünket, vagy a kezelési tervet, akkor kap szerepet az Egészség Tanácsadó, ugyanis ő a hiányzó láncszsem az orvos és a beteg közötti kommunikációba, illetve segít gyakorlatba ültetni a javasolt terpáiát. Gyakran az orvosoknak nincs elég idejük arra, hogy egy részletes és átfogó étkezési és mozgástervvel lássák el a pácienseket. És itt lép be a képbe az Egészség Tanácsadó.

Sokszor a megfelelő étrenddel és életmódbeli változtatásokkal látványos sikerek érhetők el. Úgy próbáljuk meg segíteni az orvosok munkáját, hogy egy részletes és könnyen átlátható útmutatót adunk a pácienseknek, pontosan kidolgozva benne mik azok a szempontok, amikre figyelniük kell a mindennapi életben. Segítünk kiválasztani, hogy melyek azok az élelmiszerek, amiknek fogyasztása elősegíti a kívánt célok elérését, és emellett erősíti az immunrendszert is, csökkenti a mindennapi stresszt, illetve elősegíti a fogyás beindulását is. Mindezt természesetesen rendszeres testmozgással kiegészítve.

 

Milyen tanácsadási lehetőségek közül választhatunk?

Én, mint Egészség Tanácsadó a meglévő tapasztalataimat és tudásomat igyekszem átadni pácienseim részére, hogy a már berögzült (rossz) szokásaikat egy egészségtudatosabb életszemléletre cseréljék. Közösen megvizsgáljuk mit csinálnak rosszul, és ezáltal feltérképezzük és megértjük mik azok a befolyásoló tényezők, amik visszatartják őket a sikerektől, és ezeket leküzdve közösen indulunk el a cél felé vezető úton.

Tapasztalatból tudom, hogy nagy kihívás az élet minden területén – beleértve a munkát, a családot, a barátokat – helytállni, és emellett még arra is figyelni, hogy saját magunkkal és az egészségünkkel is minden rendben legyen. Éppen ezért hoztam létre két tanácsadási programot, mely közül választhatnak leendő pácienseim.

Az első lehetőség a 3 hónapos “Kezdő” program. Itt már adok egy kis ízelítőt a tanácsadási folyamatból, és rávilágítok a változtatás fontosságára, ami ilyen rövid idő alatt is érezékelhető, hiszen már ennyitől is több energiánk lesz, sokkal jobban tudunk figyelni/fókuszálni dolgokra, boldogabbnak és egészségesebbnek érezzük majd magunkat.

A másik lehetőség egy már átfogóbb és hosszabb, 6 hónapos “Teljes átalakulás” program. Ez a teljes tanácsadó programom, ahol már az élet minden területére figyelünk, és a jövőre nézve olyan szokásokat illesztünk bele a hétköznapokba, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy a legkeményebb akadályokat is megfelelő módon kezelve egy kiegyensúlyozott és boldog életet élhessünk.

Mindkét programot egy ingyenes első konzultáció előz meg, ahol átbeszéljük, hogy honnan indulunk, és, hogy ehhez mérten mik lennének a legfontosabb célok és mérföldkövek, amiket el szeretnénk a tanácsadás végével érni. Ezáltal lehetőség van eldönteni, hogy melyik program az, ami a páciens igényeinek legjobban megfelel.

 

Mire számíthatnak a páciensek a program során, és milyen eredményeket tapasztalhatnak?

Azért választottam ezt a szakmát, hogy a pácienseimmel együtt dolgozva, közösen határozzuk meg, majd pedig alakítsuk át az életvitelüket úgy, hogy ennek a programnak a segítségével rátaláljanak az egészséges életmódra. Ezért fontosnak tartom, hogy minden második héten, személyesen is találkozzunk egy egyórás konzultáció keretén belül, és átbeszéljük az elmúlt időszak változásait, nehézségeit, és megnézzük, hogyan sikerült beleépíteni a hétköznapokba a közösen felállított új célokat. Természetesen a beszélgetés végén szót ejtünk a továbbiakról is, akkor határozzuk meg az előttünk álló két hét legfontosabb teendőit.

Én abban hiszek, hogy az az egyszerűbb, ha kicsit megkönnyítem a páceinseim dolgát, tehát nem fogok számukra olyan elvárásokat támasztani, amikről tudom, hogy úgysem fogják tudni betartani. Ez ugyanis sohasem célravezető. Azt szeretném elérni, hogy a pácienseim figyeljenek oda saját magukra, figyeljenek a testük jelzéseire, érezzék az egészségtudatos döntések pozitív élettani hatásait, és apránként, igazán kis lépésenkét illésszék bele ezeket a fontos vátlozásokat a mindennapjaikba. Ezzel a módszerrel sokkal több sikert érünk el, és nagyobb valószínűséggel lesznek tartósak ezek a változások.

Legyünk őszinték, mi sem betegen, túlsúllyal vagy éppen boldogtalanul szeretnének leélni az életünket. Ezért is nagyon fontos, hogy nyitottak legyünk az újdonságokra, és merjünk változtatni szokásainkon.

 

Hogyan tudhatunk meg még ennél is többet erről a módszerről?

A weboldalomon (www.katemegee.com) további információk olvashatóak rólam és a programokról, de emellett egészséges receptötleteket, illetve hasznos tanácsokat is próbálok megosztani az olvasóimmal.

Ha szeretnének személyesen is találkozni velem, vagy igénybevenni az első ingyenes konzultációt, küldjenek nekem egy emailt a kate@katemegee.com email címre.

Ha bővebben szeretnének olvasni az Egészség Tanácsadói tevékenységről, olvassák el ezt a cikket!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük