A FirstMedve világot lát

A legtöbben már sokat hallottunk a Paris-Dakar rali-ról. A Dakar rali versenyzői Párizstól egészen a szenegáli Dakarig mentek a véget nem érő poros földutakon. Biztonsági problémák miatt azonban a versenyt 2009-ben Dél- Amerikába költöztették.  Eközben a Budapest- Bamako rali vált a világ legrangosabb amatőr rali versenyévé.

A 2005 óta minden évben megrendezésre kerülő Nagy Afrikai Futamot a folyamatosan visszatérő biztonsági és egészségügyi okok miatt minden évben fenyegeti a veszély, hogy az utolsó pillanatban le kell mondani.

Az első verseny megszervezésének Villám Géza vágott neki annak, és célja szerint a Dakar olcsóbb változatát szerette volna megteremteni. A verseny szlogenje „Bárki, bármivel, bárhogy” elindulhat, és ez valóban így is van. Nincsenek megkötések, hogy ki, milyen járművel vághat neki az útnak, az egyetlen elvárás, hogy szabályos városi közlekedési eszköz legyen.

Nincsenek kijelölt kötelező útvonalak, a lényeg, hogy a sofőr Maliban célba érjen, időközben még a járművét is kicserélheti.

Ennek a versenynek nem az az egyetlen célja, hogy elsőként jussunk keresztül a sivatagon, hiszen időközben a Bamako rali a világ legnagyobb jókékonysági autóversenyévé nőtte ki magát.

2011-ben a verseny résztvevői 10000 szúnyoghálót vittek el azokra a területekre, ahol évente mintegy 800 000 gyermek hal meg malaria következtében. A szúnyoghálókra való pénzt a Junior Chamber International (JCI) nemzetközi ifjúsági szervezet gyűjtötte össze. A kampány során bárki vehetett szúnyoghálót 10 dollárért. Ekkor az egyik sofőr hatalmas szúnyognak öltözött a verseny idejére, mások kutakat ástak és iskolákat építettek. A rali résztvevői igyekeznek elősegíteni a fejlődést nyugat-afrikai elmaradott részein.

Miért lett a Bamako raliból FirstMed hírlevél téma?

A FirstMed ebben az évben elsőként támogatja az egy résztvevőt, Raphael de Colnet-t francia fiatalembert, aki nem mellesleg budapesti lakos. Egy vintage Yamaha XT 500-as motorral vág neki a hosszú útnak. A versenyre magával vitte egyik szerencsetárgyát, a FirstMedve mini verzióját, és így nem lesz egyedül a hosszú és viszontagságos úton.

Kövessék Facebookon a FirstMedve és Rafael közös Bamako-rallys kalandjait.

A verseny hivatalosan pénteken rajtol a Hősök teréről, de a motorosok a bizonytalan időjárási körülmények miatt Genova-ban csatlakoznak a mezőnyhöz.

Reméljük Rafael tud wifi kapcsolatot szerezni, hogy már az első héten is részesei legyünk ennek a nem mindennapi kalandnak.

Biztonságos utat kívánunk neki és az összes többi résztvevőnek is!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük