Az önmegvalósítás fontossága

Samara Zelniker – Transzformációs jóga oktatóval beszélgettünk hivatásáról és megtudtuk, hogy a teljesség eléréshez az egyik legelső lépés, hogy megtanulunk kényelmesen mozogni a komfortzónánkon kívül. 

Mesélj egy picit magadról, és arról, hogyan lettél jóga oktató!

Hosszú éveken keresztül sokszor fáradtan és dekoncentráltan érkeztem haza egy átdolgozott munkanap után, és ilyenkor általában már nem volt kedvem semmihez sem. Úgy gondoltam, ha én így érzem magam, biztosan így vannak ezzel mások is. De tudtam, hogy valahogy muszáj elmozdulnom ebből a stresszes, lomha állapotból, és nyitnom kell az egészség és a mozgás felé. Első és legfontosabb lépésként elkezdtem odafigyelni önmagamra, és a testem jelzésire; ebben a jóga és a meditáció volt a segítségemre.

jógamindfullness

Ez az életmód váltás nagyon sok pozitív hatással járt/bírt az életemben, sokkal könnyebben megbirkóztam a hétköznapokkal, és ezáltal boldogabbak lettek a mindennapjaim. Úgy éreztem, hogy ezt a tapasztalatot meg kell osztanom másokkal is.

Ezután rögtön változtattál az életeden?

Nem sokkal ezután egy még inkább sorsfordító utazáson vettem részt Nairobiban, Kenyában, ahol 150 afrikai embernek segítettem elsajátítani a jóga alapjait. Amikor először hallottam ezekről a csodálatos emberekről, és arról, hogy micsoda változásokat tud a jóga eszközölni az életükben, rögtön éreztem, hogy el kell mennem önkénteskedni. Bár jóval kevesebb tulajdon adatott meg nekik az életben mint nekem, de amit náluk találtam, az valami lenyűgöző. A jóga által kiteljesedve, szeretetben, önmegvalósításban és igazi, összetartó közösségben élnek együtt. Mélyen megérintett ez a tapasztalat, ezért is döntöttem úgy, hogy ezt a tudást másokkal is megosztom.
Hazaérkezésem után létrehoztam saját vállalkozásomat “Mindfulness Matters” néven, ahol a jógát az önmegvalósítással kombinálva próbálunk segíteni az embereknek, hogy testileg és lelkileg is a legjobban legyenek.

A FirstMedes pácienseink hol találkozhatnak veled?

Tartok egyéni és csoportos jóga órákat, és emellett foglalkozom kismamákkal is, vannak workshopjaim és szervezek nemzetközi lelkigyakorlatokat, elvonulásokat. Jóga stúdióm Pest központjában, a 7. kerületben, a Paulay Ede utcában található. Ezen kívül tartok még Power Jóga órákat a 12. kerületi  Virányos úti Pilates Factory-ban heti pár alkalommal.

Mire számíthatnak pácienseink egy általad tartott órán, és kinek ajánlod ezeket?

Sok vidámságra, kemény munkára és arra, hogy megpróbálom kizökkenteni őket a komfortzónájukból. Csak akkor tudunk sorsfordító változásokat elérni, ha eltérünk a régitől, a megszokottól, és helyette valami újat viszünk az életünkbe. Az egyéni órákon arra törekszem, hogy heti, vagy kétheti rendszerességgel találkozzunk, és szépen fokozatosan, de közösen haladjuk az előre meghatározott célok felé. Az óráimon elsajátított gyakorlatok során  testi-lelki felüdülésben lesz részünk, ezzel alapozva meg a jövőbeni pozitív változásokat az életünkben.

Hány perces egy óra?

Az jóga órák egy órásak, és több különböző jógapózt felhasználva erősítjük a testünket és a lelkünket. Minden póz és pózba való átmenet, amit az órákon tanulunk, segít a helyes légzés megtanulásában is. Óráimon nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő légzés technikára, itt jut az önmegvalósítás fontos szerephez. Ha odafigyelünk a légzésünkre, meditatív állapotba tudunk kerülni, ezáltal segítve nem csak testünket, de lelkünket is a relaxációban.

Hogyan érhető el egyfajta teljesség érzése, amire mindenki vágyik?

Sokféleképpen elérhető a lelki teljesség állapota, és az órák alatt elsajátítjuk azokat az eszközöket, amik hozzásegítenek egy  stresszmentes élethez. Az óráim kortól és nemtől függetlenül látogathatóak. Minden jóga póznak megvan a maga nehézségi foga, ugyanakkor variálható és személyre szabható, hogy mindenki a saját igényének és állóképességének megfelelő erősségű gyakorlatot végezhesse.

Van még valami, amit esetleg megosztanál velünk a jógával és az önmegvalósítással kapcsolatban?

Saját tapasztalatból mondom, hogy a jóga testi és lelki felüdülést is nyújt egyben, és az a hitvallásom, hogy ezt a tapasztalatot minél több embernek át kell adnom, így segítve őket, hogy az életüket kiteljesedve és boldogan tudják leélni.

Kifejezetten örülök annak, hogy mindezeket megoszthatom a FirstMedes páciensekkel is! A következő 30 napban (2016. március 15-ig), különleges kedvezménnyel készülök nekik, ugyanis aki a FirstMed havi hírlevelére, a HealthScope-samarara hivatkozik, egy ingyenes 30 perces privát jóga konzultációt kap tőlem. Ehhez nincs másra szükség, csak egy e-mail-re, amiben megemlíti a hírlevélben velem készült cikket!

Hogyan léphetünk veled kapcsolatba?

A jóga és egyéb foglalkozások órarendje mindig elérhető a weboldalamon a www.mindfulnessmatters.ca-n. A csoportos órák ára 2500 Ft, de csomag vásárlása esetén van kedvezmény. Helyfoglalás az órára pedig e-mailben történik.

Ha valakit a személyes óráim érdekelnek, emailben vegye fel velem a kapcsolatot:

samara@mindfulnessmatters.ca
Samara Zelniker 300 RYT

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük