Lépcsőre fel!

Igazán szerencsés az, akire nem tör rá minden ebéd után a kajakóma, vagy legalábbis 2 óra körül egy nagy fokú fáradtság, bágyadtság. Az emberek többségénél jelentkeznek a kellemetlen “tünetek”, és ilyenkor sokan főznek kávét, vagy az italautomata felé veszik az irányt. Kutatók kiváncsiak voltak, hogy mi élesztheti fel jobban a fáradt dolgozót egy fél liter kólánál. Kiderült, hogy tíz perc lépcsőzés hatékonyabban serkenti az agyműködést, és több energiát ad, mint egy kávé. A Georgiai egyetem kutatása során az alanyok koffein tablettát vagy placebo-t vettek be, és ezután megvizsgálták teljesítményüket koncentrációt igénylő feladatokkkal. A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy tíz perc lépcsőzéssel sokkal jobban felélénkült az agyuk.

A kísérlet résztvevői is pozitív tapasztalataikról számoltak be a lépcsőzést követően, míg a koffeint fogyasztók állapotukban nem tapasztaltak számottevő változást.  

A lépcsőzésről általánosságban is elmondható, hogy jó hatással van az egészségünkre, friss kutatási eredmények szerint heti háromszor 10 perc lépcsőzés csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának esélyét.

Miért válaszd a lépcsőzést?

  • Ingyenes 
  • Nincs benne kalória
  • Esőben is használható
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük