DennisA FirstMed  – hamarosan 15 éve nyújt egészségügyi ellátást  a Budapest és környékén élő lakosság számára.  Mivel februárban ünnepeljük alapításunk 15. évfordulóját, időszerű, hogy olvasóink jobban megismerjék a város leghosszabb ideje működő nemzetközi klinikájának alapítóját és ügyvezetőjét, Dennis Diokno-t.

Dennis Westland, Michigan-ben született, orvosi szakmákban igen jártas családba. Apja elismert orvos, anyja egykor nőverként dolgozott, testvérei pedig a gyógyszeriparban tevékenykednek. A michigani Kalamazoo főiskolán tanult közgazdász / gazdálkodási és menedzsment valamint német szakon  és közben egy szemesztert Németország, Bonn városában töltött, német irodalomra koncentrálva. Egy év elteltével egy neves nemzetközi oktató intézményen, a Thunderbird egyetemen szerzett mesterfokú nemzetközi üzleti menedzsment képzéssel egészítette ki tanulmányait.

Családi barátok ajánlásával Dennis Oroszországba költözött, és gyakornokként kezdett dolgozni a Moszkvai Amerikai Egészségügyi Központban. Egy éven belül, sikeres előléptetések sorozata végeredményeként, a központ marketing igazgatójának és operatív menedzserének nevezték ki. Azóta is az egészségügyi szakmában dolgozik. Nem sokkal ezután, 1993-ban felkeresték Kínából és felkérték az első nyugati típusú klinika, a Pekingi Nemzetközi Egészségügyi Központ, általános vezérigazgatójának.

Nemzetközi munkáját tanácsadással folytatta, olyan amerikai cégeknek dolgozott, mint a Coastal Physicians Services (NYSE), MEDEX, és egy NASDAQ-listás egészségügyi cég, melyek többek között Kínában és Közép-Európában terveztek különböző projekteket, és ezek kapcsán megvalósíthatósági tanulmányokra volt szükségük.

Az American Clinics International elnökeként, 1997 februárjában sikeresen megnyitotta a FirstMed-et (korábban The American Clinic) klinikát Budapesten. Bár eredeti tervek szerint csak háziorvosi ellátást nyújtott volna klinikánk, mára ellátásunk tartalmaz házon belüli szakrendeléseket is, és partereink által elérhető egyéb külsős orvosi szolgáltatásokat. Cégünk célja, az itt tartózkodó külföldi pácienseinkkel létesített kapcsolat továbbfejlesztése, valamint a magyar közösség megnyerése. Az állami egészségügyi ellátás hanyatló minőségének eredményeképpen minden évben nőtt magyar pácienseink száma, mivel klinikánkon gyors és színvonalas ellátásban részesülhetnek, barátságos, megbízható környezetben.
Az elmúlt 14 és fél év alatt klinikánk hosszú utat tett meg, miközben sok nehézséggel szembesült. “Véleményem szerint sokat tanultunk hibáinkból és folyamatosan fejlődünk,” mondja Dennis.

Dennis a következő 15 évre is nagy reményeket fűz a klinika fejlődéséhez. Terveiben áll például további rendelőintézetek létrehozása, valamint egy egynapos sebészeti központ kialakítása  a komolyabb beavatkozások elvégzéséhez. Érdekes és eseménydús volt az elmúlt 15 év és izgatottan várjuk hogy mit hoz a jövő.

Tartson velünk a következő 5 hónapban a FirstMed 15. évfordulójáig, amit  2014 februárjában ünneplünk!