2021 legjobb tavaszi programlehetőségei Budapesten

A nyitás jelenlegi fázisában egyre több lehetőségünk van különböző programokat szervezni. Annak ellenére, hogy mostmár lehet moziba, múzeumba járni (ha rendelkezünk védettségi kártyával), én úgy gondolom, hogy egy év otthonlét után a szabadban kell élveznünk a gyönyörű időjárást. Emellett május a Nemzetközi Torna & Sport hónapja. A családdal és barátokkal töltött idő, illetve a sportolás jobb kedvre deríthet minket, segít egészségünk megőrzésében. Ebből kiindulva gyűjtöttem össze négy programlehetőséget Budapesten.

Füvészkert

A Füvészkert egy rejtett kincse a városnak. A nyolcadik kerületben található a Klinikáktól pár perc sétára, így könnyen elérhető. Az üvegházban az év bármelyik pontján izgalmas növényeket fedezhetünk fel. Itt találhatók a város legnagyobb tavirózsái is. A kert története az 1700- as évekre nyúlik vissza, a több mint 8000 növényfaj a növényvilág sokféleségének felismerésében segíti a látogatókat. Tökéletes kikapcsolódási lehetőség, amely a város betonrengetegének közepén bújik meg.

Séta a Tóth Árpád sétányon és a Budai Várban

A Tóth Árpád sétány tavasszal gyönyörűen virágzó japán cseresznyefái lassan a városi sétálóknak egyik fő célpontja lett. A várnegyed legvonzóbb sétaútvonala, a sétány könnyen megközelíthető és kiváló  kilátást biztosit a budai hegyekre. Természetesen a sétány mellett nem szabad megfeledkeznünk a Budai Várról sem, amely kiváló teret biztosít azok számára, akik jobban kedvelik a városi sétákat.

Gellért-hegyi séta

A Gellért-hegy 235 méter magasan emelkedik ki a budai látképből. Gyakran látogatott mind a turisták, mind pedig a Budapestiek körében, mivel a csúcson lévő Citadelláról csodálatos panoráma tárul elénk. Nem hiába lett az 1990-es évek végén a Gellért-hegy az UNESCO világörögség része. A hegyet az Erzsébet híd és a Szabadság híd fogja közre, a  csúcs mind két irányból megközelíthető. Kisgyermekes szülők által gyakran látogatott hely, mivel több játszótér is megbújik a hegyen. A Szabadság híd felöl megközelítve tudjuk megtalálni a csúszdaparkot is, mely nem rég lett felújítva. Emelett a Filozófusok Kertje mellett találhatjuk meg a Vuk játszóteret, amelyet a rajzfilm kedvelt figurája ihletett. A harmadik játszótér egy csendesebb részén húzodik meg a Gellét-hegynek, a gyerekek által kedvelt Cerka-firka játszótere, amely zöld környezetet és autózaj mentes kikapcsolódást biztosít. Természetesen a Gellért-hegy gyerekek nélkül is élvezhető, hiszen meglátogatható a Szent Gellért Sziklatemplom, vagy a Buda királyfi és Pest kisasszony szobra a Filozófusok Kertjében.

Duna menti biciklizés

A kiránduló helyeken egyre többször kialakult tumultus miatt, a kormány úgy döntött, hogy idén is szombat reggeltől vasárnap estig lezárja a Pesti rakpartot a gyalogosok számára. Így hétvégente lehetőségünk nyílik a Duna parton biciklizni vagy sétálni a Közraktár utca és a Margit híd között. Saját bicikli hiányában bérelhetünk BUBI kerékpárt a város legtöbb pontján. A lezárt rakpart tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy megtanítsa gyermekét biciklizni, vagy barátaival kikapcsolódjon. Véleményem szerint a biciklizés tökéletes lezárása, egy piknik a Margit-szigeten.

A cikk írója: Taller Hanna