Doktor oltást ad kisgyereknek

Miért fontos az influenza elleni védőoltás gyerekeknek? Útmutató szülők számára

Legyen a tél a játéké, ne az influenzáé – védjük a gyermekeket influenza elleni oltással

Nincs is annál jobb érzés, mint látni, ahogy gyermekei élvezik az életet, és nézni, ahogy boldogulnak az iskolában, és játszanak, szaladgálnak a barátaikkal vagy pihennek a haverokkal – és az összes szép pillanatot ezek között! A gyermekek influenza elleni védőoltása segít abban, hogy ez a kellemes forgatókönyv az egész téli szezonon át tartson.

Olvassa el Dr. Wilde Annamária, a FirstMed gyermekorvosa szakértői véleményét, milyen előnyöket nyújt az influenza elleni védőoltás azzal, hogy megóvja a gyerekeket a betegségtől, így nem maradnak ki az iskolából vagy a barátaikkal közös szórakoztató tevékenységekből.

Az influenza leleplezése: Több mint egy rossz nátha

A közhiedelemmel ellentétben az influenza nem csak a megfázás rosszabb változata, hanem az influenza vírusok okozta fertőző légúti megbetegedés. Magas láz, izomfájdalom, fejfájás, hidegrázás – és ez csak néhány a kellemetlen tünetek közül. És a szövődmények? A felülfertőződés antibiotikumos kezelést igényelhet, és bizonyos esetekben súlyosabb betegségeket, például bakteriális tüdőgyulladást vagy hörghurutot okozhat.

A gyerekek bárhol elkaphatják ezt a hívatlan vendéget: iskolában, óvodában, a legjobb barátjuk születésnapi partiján és számos más helyen. Szerencsére a megelőzés csak egy karnyújtásnyira van!

A megelőzés ereje: Miért szükséges az influenza elleni védőoltás a gyerekeknek ?

Az influenza elleni védőoltás segíti az immunrendszert a késő ősszel és télen előreláthatólag megjelenő influenza törzsek elleni küzdelemben. Még egy enyhe betegség is kihagyott iskolai napokkal és elmaradó játékidővel jár, nem említve a súlyos egészségügyi szövődményeket. A gyerekeknek időben beadott influenza elleni védőoltás a legjobb védelem a megbetegedés ellen, a hideg időben jellemző influenza szezonban. A védőoltás a közösség védelmében is hatékony eszköz.

Nem kell tartani a tűtől: Orron át is adható védőoltás gyerekeknek

Orvos influenza elleni védőoltást ad be gyereknek orrspray formában

Az orrspray a gyermekek influenza elleni védőoltásának kényelmes módja.

A tűszúrás nem mindenki kedvence, különösen nem a kicsiké. De ez nem jelenthet akadályt amikor a védelmükről van szó. A Fluenz Tetra orrspray 2 és 18 év közötti kisgyerekek és tizenévesek számára egyszerű és fájdalommentes megoldás a védőoltásra. Fontos tudni, hogy a felső légutaknak tisztának kell lenniük a vakcina megfelelő hatása érdekében. Ha a gyermek megfázott, meg kell várni a teljes gyógyulást, mielőtt időpontot kér az orrspray-vel történő oltásra.

A Vaxigrip Tetra, az oltás injekciós megfelelője egyaránt hatékony – és bizonyos esetekben előnyösebb, mivel szélesebb korosztály számára elérhető.

Szeretné tudni, melyik influenza elleni oltóanyag lenne a legelőnyösebb gyermeke számára? Kérjen bátran tanácsot gyermekorvosainktól.

Biztonságos védelem: Megfelelő-e az influenza elleni védőoltás a gyermekek számára?

Kétségei vannak, afelől, hogy mennyire megfelelőek ezek a vakcinák a gyermeke számára? Teljes mértékben biztonságosak! Szigorúan tesztelik az oltóanyagokat, mielőtt azokat nyilvánosan hozzáférhetővé tennék. Az influenza elleni védőoltást már régóta hatékonyan használják, millióknak adják be évente.

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) és a Magyar Nemzeti Népegészségügyi központ is ajánlja az influenza elleni éves védőoltást minden hat hónapos és annál idősebb gyerek és felnőtt számára egyaránt. A CDC angol nyelvű tájékoztatójában további részleteket talál az influenza megelőzéséről, gyermeke gondozásáról és az influenza elleni oltásáról.

A FirstMed-nél különös figyelmet fordítunk gyermeke egészségére. Tapasztalt gyermekorvosaink minden 16 év alatti gyermeket megvizsgálnak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az oltás megfelelő-e számukra.

A tanulság: Erős gyerekek, erősebb közösség

Felvázoltuk a teljes képet Önnek az influenza megismerésétől egészen a megfelelő oltás kiválasztásáig gyermeke számára. Fontos észben tartani, hogy az influenza elleni védőoltásnak jelentős szerepe van gyermeke egészségének védelmében, és az egészségesebb közösséghez is hozzájárul.

Dr. Wilde Annamária a FirstMed gyermekorvosaként saját praxisában tapasztalja a gyermekek influenza elleni védőoltásának előnyeit. Véleménye szerint az influenza elleni védőoltás hatékony védelmet nyújt a gyerekeknek az influenza ellen, és ezáltal elkerülhető, hogy a betegség miatt lemaradjanak a fontos iskolai vagy szabadidős tevékenységekről. Iránymutatásával és szakértelmével nyugodtan dönthet gyermekei beoltása mellett, és hozzájárulhat ahhoz, hogy egészségesek és aktívak maradjanak a téli időszakban is.

Gondoskodjon gyermeke egészségéről és boldogságáról egész évben. Töltsenek több időt barátaikkal, a szabadban játszva, ahelyett, hogy betegen feküdnének az ágyban. Védje meg őket az influenzától, oltassa be őket mielőbb.

További információkért vagy időpont egyeztetéshez, látogasson el a FirstMed influenza elleni oltás oldalára.