[div class=”first two-thirds”]

Az influenza elleni védőoltás különböző influenza vírusok ellen véd. A védőoltást, minden évben, az előző szezon megbetegedési adatait elemezve, a WHO határozza meg. Bár szezononként újra át kell gondolni, mely törzsek okozhatnak betegséget, a védőoltás minden évben tartalmaz 2A és egy B törzset.

Ki oltassa be magát?

Az influenza oltás fél éves kor felett javasolt mindenkinek. Kiemelten javasolt csoportok a krónikus szív-vagy tüdőbetegségben szenvedő felnőttek és gyerekek, a cukorbetegek, a 60 évnél idősebbek, vese- vér- vagy immunrendszeri problémákkal küzdő felnőttek és gyerekek, valamint a négy említett kockázati csoportba tartozók családtagjai. Az oltás viszont nem ajánlott azoknak akiknek tojás- csirke- neomycin- vagy formaldehid allergiája van, lázas vagy akut fertőző betegségben szenvednek, valamint akiknek korábbi influenzaoltásnál nem várt mellékhatás jelentkezett.

 Ne feledje, az oltással nem csak saját magunkat, de környezetünket is védhetjük az influenza vírus ellen!

Hívjon minket bátran bővebb információért az influenza vírusról, árainkról, és az oltás aktuális elérhetőségéről klinikánkon.

Tippek az influenza megelőzéséhez

  • Ha influenzához hasonló tünetei vannak, lehetőleg ne hagyja el otthonát 24 órán keresztül, miután elmúlt a láza.
  • Igyekezzünk mellőzni a másokkal való érintkezést amikor betegek vagyunk, nehogy mást is megfertőzzünk.
  • Köhögés és tüsszentés közben takarjuk el arcunkat papír zsebkendővel, amit használat után azonnal dobjunk ki a szemetesbe.
  • Gyakran mossunk kezet szappannal és meleg vízzel. Ha a kézmosás nem lehetséges, használjunk alkohol-alapú kézfertőtlenítőt.
  • Lehetőleg ne nyúljunk szemünkhöz, orrunkhoz, és szánkhoz.
  • Fertőtlenítsük azokat a felületeket és tárgyakat, amelyeken kórokozók lehetnek.

 

 

 

[/div][div class=”one-third”] flu

Időpontegyeztetéshez, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot!

 

 

 

 

 

flu_virion
[/div]