Érd el a célt 2017-ben!

Gratulálok! Túlélte a karácsonyt, elérkezett a január elseje és itt az ideje kitűzni a 2017-es célokat. Gyakran a legjobb célokat mellett is hamar elillan a lelkesedésünk, ahogy telnek múlnak az új év napjai. Idén ez ne így legyen!

Itt a legfontosabb négy lépés, hogy megvalósítsa, amit szeretne 2017-ben!

1.  Készítsen egy listát, és ne szerepeljen rajta 5-nél több dolog!

Ne fárassza le magát úgy, hogy túl sok elérnivalót tűz ki maga elé. Ha 30 célt papírra veti, ez már azelőtt stresszessé teheti, hogy bármit tettvolna a megvalósításért. Újra és újra vissza kell térnünk ehhez a listához az év során, néha át kell alakítanunk, ki kell húznunk belőle dolgokat, újra kell priorizálnunk.

Következő lépésként tegye fel a kérdést magának, hogy mi az a 3-5 cél, amit el szeretne érni ebben a pillanatban? Bizonyosodjon meg róla, hogy ezek olyan dolgok, amiket valóban Ön akar véghezvinni, és nem olyan, amiket meg kell valósítania. Mit mond a szíve? Milyen vágy ég benne? Miről álmodozik, és mi az, ami éjszaka sem hagyja aludni? Írja le!

2. Ezt már korábban is megfogadta?

Gyakran az újévkor felállított listánk kísértetiesen hasonlít előző évek ilyen termékeihez. Gondolja végig ezeket a célokat, és próbáljon meg visszaemlékezni, hogy milyen nehézségei voltak, hol akadt el és mi akadályozta meg abban, hogy elérje a kívánt célt. Túl kevés időt szánt rá? Megvolt az elegendő támogatás? Nem túl sok dolgot akart egyszerre?

Próbáljon terveket szőni, hogy idén milyen teljesen más módszerrel valósítja meg álmait.

3. Jelöljön ki egy célt!

Túlhajszolt életünk, családunk és karrierünk egyengetése mellett elég kevés extra energiánk marad saját céljaink megvalósítására. Akaraterőnk véges, és ha egyből mind az 5 kitűzött célt meg akarjuk valósítani, gyakran túl soknak érezzük és hamar visszavonulót fújunk. Először válasszon ki egy célt, aminek megvalósítái eszközeit beépíti a szokásai közé. Ha egy szokás kialakul, már akaraterő nélkül, szinte magától, automatikusan működik az életünkben. Mi a legfontosabb cél a listáján? Kezdje azzal a megvalósítást! Csak akkor kezdhet el a másodikkal foglalkozni , ha az első már szokássá vált, olyan mint a fogmosás, zuhanyzás vagy a reggeli. Nem kell hosszan győzködnie magát, hogy végrehajtsa, hanem természetes, sőt, hiányzik, ha nem teszi meg. 

4. Legyen tudatos irányítója életének!

Ön az egyetlen, aki valóra tudja váltani az álmait. Vágyik rá, és ezt a vágyat akaraterővé tudja alakítani. Minden nap tegyen érte valamit. Készítsen jegyzeteket, így nem fogja elfelejteni, hogy mi a teendője aznap. Legyen jelen az életében, hogy minden pillanatban azt a lehetőséget válassza, amelyik a legjobban előre mozdítja, nézzen szembe a félelmeivel és ne féljen az ismeretlentől.

Teljesen lehetséges, hogy eléri a céljait. Kövesse tippjeimet, és meglátja, nem lesz olyan nehéz, mint hiszi. Ne feledje, vannak nehéz napok, de lesznek olyanok is, melyek felett könnyedén győzelmet arat. Élvezze az utat magát, és próbáljon minden nap legalább egy kicsit előre lépni.

Hajrá!

A cikk szerzőjének, Kate Megee-nek oldalát IDE kattintva érhetik el. Kate life coach-ként dolgozik. New Yorkban az Integrative Nutrition  intézetben több mint száz különféle fogyókúrás technikával volt alkalma megismerkedni, ezért könnyedén segít a hozzánk legközelebb álló fogyókúra kiválasztásában.

Filozófiája négy szóval összefoglalható: Egyél. Mozogj. Gyógyulj. Küzdj.

Kate Megee – Health Coach

www.katemegee.com