Horváth Zsuzsa, laboratóriumi koordinátor

ZsuzsannaHÍrta: Paksy Anna

Sokak számára ijesztő a laboratórium gondolata, bonyolult műszereivel és ismeretlen eljárásaival. Akadnak ugyan olyanok, akik félve lépnek be a FirstMed laborjába, kifelé már mindenki megkönnyebbülten és boldogan mosolyogva jön. Laborunk fő célja megoldást találni minden orvosi problémára, és mindig igyekszünk teljesíteni betegeink különféle rendkívüli kéréseit is. A Qualicont külső minőségértékelése az európai normáknak megfelelően biztosítja klinikánk laboratóriumi felszereléseinek megbízható és hiteles eredményeit.

Horváth Zsuzsanna, vezető labor asszisztens, klinikánk megnyitása óta alapos és minőségi munkát végez diagnosztikai részlegünkön. Feladatai közé tartozik például az eszközök folyamatos ellenőrzése és fenntartása, valamint a minták átvétele, előkészítése és kezelése. A rutin laborvizsgálatok, mint a vérkép, vizeletminta, hormon szintek ellenőrzése, és influenza/H1N1/Strep A teszt, és még számos egyéb vizsgálat a helyszínen elvégezhető, a legtöbb általános vizsgálat eredménye három nap alatt elkészül. Kiterjedt partnerhálózatunk segítségével szinte bármilyen egyéb diagnosztikai eljárást meg tudunk szervezni betegeink számára. Pácienseink kényelme érdekében igyekszünk helyettük megoldani a minták kiküldését. Külső partnerekkel való együttműködés esetén Zsuzsa felelős az időpontok megszervezéséért, valamint az eredményeknek a beteg orvosához történő biztonságos és gyors eljuttatásáért.

Egészen más élmény a FirstMed-nél dolgozni, mint bármely korábbi munkahelyemen. A felszerelések nem csupán működőképesek, de korszerű és precíz üzemeltetésüknek köszönhetően kényelmesek is. Ennek nagyon örülök, mivel a FirstMed-nél sokkal több a felelősségem, mint korábbi munkahelyeimen. Szintén kellemes újdonság, hogy a klinikán közvetlen kapcsolatban vagyok a betegekkel és az orvosokkal egyaránt, ami nagyban elősegíti a fontos információk hatékony és gyors áramlását.

Előfordul, hogy kihívással jár megfelelő válaszokat adni az orvosok diagnosztikai kérdéseire, de számomra ez jelenti a munkám legérdekesebb részét. Persze élvezem a kellemes munkakörülményeket és a nagyszerű kollégák társaságát is. Itt érzem, hogy megbecsülnek.

Egy korábbi FirstMed-es kollégám egyszer azt mondta: „Minden nap úgy gyere be dolgozni, mintha ez lenne itt az első munkanapod!” Sokszor eszembe jutnak ezek a hasznos szavak. Szinte minden nap újabb kérdések és kihívások elé nézek, így sosem unatkozom a munkám során. Bár izgalmas a naponta változó feladatok ellátása, annak is nagyon örülök, hogy munkám során újra és újra lehetőségem nyílik kapcsolatba lépni betegeinkkel – nem sok labor technikus mondhatja ezt el magáról. Visszatérő betegeinkkel alkalmam nyílik mélyebb kapcsolatot kiépíteni, és mivel kórképüket is ismerem, tudásomat még hatékonyabban tudom alkalmazni minden egyedi esetben.

Nagyszerű élmény visszatekinteni a klinikán eltöltött 15 évre, melynek során a vezetősséggel és a kollégákkal együtt küzdöttünk azért, hogy folyamatos fejlesztéssel ilyen remek, színvonalas klinikát hozzunk létre. A betegek elégedett visszajelzése mindig nagy örömet jelent, és megerősít abban, hogy a FirstMed egyedi, családias légköre és hiteles karaktere ügyfeleink számára is igen fontos.

A FirstMed név hallatán a legtöbb embernek orvosaink jutnak eszébe, akik kérdések és vizsgálatok segítségével igyekeznek megoldást találni betegségeikre. Nem sokan gondolnak a klinika diagnosztikai részlegére, pedig az ott folyó munka létfontosságú orvosaink számára. Nagyon sok alapvető információtól fosztanánk meg orvosainkat, ha nem állna mögöttük egy működőképes laboratórium. A laboratórium kulcsfontosságú eleme a klinikának, és Horváth Zsuzsanna figyelmes irányítása alatt a FirstMed diagnosztikai részlege nagy szerepet játszott abban, hogy klinikánk idén februárban immár 15. évfordulóját ünnepelheti.