Édes finomságra vágyik? Élvezze a könnyed tortaszelet testes, őszi aromáját. Egészséges receptünk gyorsan és könnyen elkészíthető és ízlés szerint egyszerűen variálható. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj, vagy margarin
- 1 kis csésze barnacukor
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 5 db közepes körte
Elkészítés:
Egy kis vajjal kikenjük a tortaformát, meghintjük egy kevés cukorral, erre körben elhelyezzük a megtisztított, cikkekre vágott körtét.A maradék vajat habverővel összekeverjük a barnacukorral, majd hozzáadunk 1 db tojást, és ezzel is jól összedolgozzuk. Ehhez adjuk a tejfölt, a végén pedig a lisztet és a sütőport. A tésztát a körtékre öntjük. Körulbelül 150-180 fokos, előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Amikor megsült, még melegen megfordítjuk, hogy a körték legyenek a torta tetején. Langyosan tálaljuk.
Tipp: Keverjünk fahéjat a barnacukorhoz! A változatosság érdekében akár almát is használhatunk egy pár körte helyett.
A kiváló körte!
A körte nagyszerű forrása az élelmi rostoknak, és különféle antioxidánsoknak, mint például a C vitamin és a cink, melyek támogatják az immunrendszert, csökkentik a gyulladást és hozzájárulnak csontjaink egészségéhez.
Ne dobjuk el a héját! A körte héjában háromszor annyi vitamin van, mint a húsában, és élelmirosttartalmának fele is ott található.
A receptet köszönjük a FirstMed dietetikusának, Henter Izabellának.