Kezdjük egészségesen az őszt!

Newsletter - Oct 2014 - Health ChecksA nyár az év egyik legfantsztikusabb hónapja, amit a  bőség, a nyaralás, a jó idő, és az élet minden területén előforduló túlzások jellemeznek. Most, mikor a meleg hónapoknak és az azzal járó relatív jól-létnek végéhez értünk, gondol az előttünk álló zordabb időszakra? Fel van készülve az immunrendszere a hidegre, a vírusokra és a baktériumokra?

Hogyan őrizzük meg egészségünket?

A sokszor hangoztatott egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás és az elegendő mennyiségű pihenés mellett határozottan javasolt szervezetünk évente egyszeri kivizsgálása tetőtől talpig. Testünk egy nagyon komplex biológiai szerkezet, mely korunktól függetlenül rendszeres átvizsgálást igényel – csakúgy, mint az autónk. Ez mindkét esetben rendkívül hatékony eszköz “betegségek” megelőzésében, vagy azok korai stádiumban történő észlelésében. Viszont a testünk – nem úgy, mint az autónk – nem lecserélhető. Így még inkább vigyáznunk kell rá, hisz egész életünk során csak egy áll rendelkezésünkre, és nem mindegy, az milyen állapotban van!

Egy-egy ilyen kivizsgálás leginkább a hideg hónapok előtt lehet óriási hasznunkra, hisz nem mindegy, milyen egészségi állapotban várjuk a hideget. Minél gyengébb az immunrendszerünk, annál könnyebben veszik át az uralmat a testünk felett a vírusok, baktériumok.

Mik a lehetőségek?

A FirstMed több megelőző vizsgálatot is összeállított az alaposság érdekében.

Elsősorban az Éves Általános Szűrővizsgálatot javasoljuk, mely egy egyórás tetőtől talpig történő átvizsgálás. Itt a kórtörténettől kezdve egy általános vizsgálaton keresztül a rutin laborvizsgálatokig minden szerepel az orvos palettáján, így ha itt minden optimálisnak bizonyul, nagy esélyünk van arra, hogy különösebb gond nélkül megküzdünk a tél kihívásaival. A régi mondás ma is érvényes: a megelőzés többet ér, mint a gyógyítás.

A Szív- és Érrendszeri Szűrővizsgálatunk elsősorban a szív és az azt körülvevő érrendszer egészségére fókuszál többek között laborvizsgálatok, koleszterinszint mérés és életviteli tanácsok segítségével. Tudta, hogy az ilyen jellegű megbetegedések a nyugati világ első számú halálozási okai? Érdemes mihamarabb, az első panaszok megjelenése előtt, elmenni egy kivizsgálásra, hogy kiszűrjük a hajlamot, illetve az esetlegesen lappangó jelekre mihamarabb fény derülhessen. A szívbetegségek leggyakoribb okozói a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a stresszes életvitel és az egészségtelen étkezés. Ha a fentiek közül bármelyik érvényes önre, itt az ideje, hogy időpontot egyeztessen a kivizsgálásra.

Végül, de nem utolsó sorban a Nőgyógyászati Szűrővizsgálatot is melegen ajánljuk a hölgyeknek. Ennek egyik legfontosabb összetevője a méhnyakrák-szűrés, amit a 25 évnél idősebb nőknek évente javasolt elvégezni. Ez a vizsgálat a legjobb, amit a rák megelőzése érdekében tehet. A félórás szűrővizsgálat a rákszűrésen kívül tartalmaz orvosi konzultációt, manuális mellvizsgálatot, medenceüreg vizsgálatot, illetve hüvelyi ultrahangvizsgálatot.

Mi a FirstMednél hisszük, hogy azok, akik aktív felelősséget éreznek egészségük megtartása iránt, nagyobb eséllyel őrzik meg ezt a kincset. Ugye, ön is egyetért? Reméljük, hamarosan találkozunk az egyik szűrővizsgálatunk alkalmával!

Bővebb információt és felíratkozási lehetőséget a www.firstmed/huvosvolgy, illetve a www.firstmed.hu/sziv-es-errendszeri-szurovizsgalat/ oldalon talál.

Ez a cikk a 2014 októberi hírlevelünkben jelent meg. Bővebb információért és a hírlevélre történő felíratkozáshoz kérjük kattintson ide.