Málnási Kinga – a FirstMed sokoldalú munkatársa

Newsletter - Apr 15 - KingaÁprilisban Málnási Kingával beszélgettünk, akit sok helyen láthatnak  már meglévő és leendő pácienseink. Dolgozik a Hattyúház és a Hűvösvölgyi klinika recepcióján, illetve a legtöbb rendezvényen is ő képviseli klinikánkat; arca mára egybeforrt a FirstMed nevével. Ismerjük meg őt egy kicsit közelebbről.

Mi az a tulajdonságod, ami leginkább meghatároz téged?

Az élet szeretete, a bizonyítási vágy és talán az, hogy erdélyi lány vagyok. Székelyudvarhelyen születtem, és csak 15 éves koromban, édesanyámat követve, költöztem Magyarországra. Nagyon szeretek itt élni, az anyaország már sokkal inkább az otthonom, mint Erdély, de a gyökereim ott vannak és ez meghatározza a személyiségem.

Iskola után elég fiatalon elkezdtem dolgozni. Sok mindennel foglalkoztam, de mindig mindent lelkesedéssel és maximális odafigyeléssel tettem. Voltam vasaló egy varrodában, árultam piacon farmert, majd felszolgáltam egy székely étteremben. Ezt követően megismertem az akkori páromat, akivel közösen nyitottunk egy péksütemény boltot. Öt év elteltével a kapcsolatunk véget ért és a boltot is eladtuk. Akkor – egy barátnőm segítségével – elkezdtem itt élő külföldi családoknál gyermekfelügyeletet vállalni, akkor még angol nyelvtudás nélkül. Neki azóta is hálás vagyok, mert ezután nyílt ki számomra a világ.

Hogy sikerült nyelvismeret nélkül boldogulni?

Eleinte nehezen: 3 hónapig szótárral jártam dolgozni, mutogattunk oda-vissza. Egy kanadai családnál kezdtem el dolgozni, akik sokat utaztak, és vittek magukkal mindenhova. Egy-egy ilyen 1-2 hetes kirándulás alkalmával sokkal jobban rá voltam kényszerítve  a nyelv használatára, így még gyorsabban ment a tanulás.

Mikor már jól beszéltem, jöttem rá arra, hogy az angol nyelvtudás egy óriási ablak a világra, és bár nem tökéletes a tudásom, mindenképpen sokat hozzátesz nemcsak a szakmai de a személyiségbeli fejlődésemhez is.

Előtte a magyaron kívül semmilyen nyelvet nem beszéltem, még románul sem jól, s a Magyarországra való költözésem óta, azt a kevés tudásomat is elfelejtettem.

Mikor jött a FirstMed?

Pár év gyermekfelügyelet után váltani akartam, ám fontos szempont volt a keresésben, hogy nemzetközi környezetben dolgozhassak. Az épp aktuális családom a FirstMedbe járt, és javasolták, hogy adjam be a jelentkezésemet. Én a konkurenciát szemeltem ki, de a család javaslatára mégis a FirstMedhez küldtem be az önéletrajzomat. Az interjút követően egy héten belül már recepciós számlázóként dolgoztam. Nagyszerű döntés volt!

Hogy érezted magad itt az első időkben, mi volt a feladatod?

Óriási kihívás volt számomra, ilyen beosztásban még nem dolgoztam. Ez is épp olyan felelősségteljes, mint gyerekekre vigyázni, de más módon. Izgultam, hogy meg fogok-e felelni, de sikerült.

Rendkívül összetett a FirstMedben dolgozó recepciósok feladata. Nemcsak gyorsnak, pedánsnak kell lenni, de az ügyfélkezelésben is magas szinten kell tudni teljesíteni. A FirstMed nagyjából évente szervez tréningeket, elsősorban a recepciós kollégák részére, amibe az utóbbi időben már az orvosokat és a nővéreket is bevonták, felismerve a tényt, hogy nem elég, ha egy orvos pozitív hírnévnek örvend a szakmájában, de bizonyos kommunikációs technikákat is tudnia kell alkalmazni a páciens tökéletes elégedettsége érdekében. Az orvosok, nővérek és adminisztrációs munkatársak közös tréningje közelebb is hozza a klinika különböző, de szervesen összefonódó részlegeit, egyfajta csapatépítő jellege is van, ami által azt követően gördülékenyebben megy az együttműködés.

Azóta marketinggel is foglalkozol, igaz?

6 hónappal a recepciós munkaköröm megkezdését követően az akkori marketing menedzser felkért, hogy legyek az asszisztense. Kezdetben szárazabb, dokumentációs feladataim voltak, de hamar be lettem vezetve a rendezvények világába, a cég képviseletébe. Rengeteget tanultam az akkori menedzsertől, kollégáimtól, partnerektől. Ma már én szervezem a legtöbb rendezvényt, amit nagyon szeretek csinálni. Rendeztem már ügyfeleinknek családi golf eseményt, családi napot a Margitszigeten üzleti parterünkkel, a Brit Kereskedelmi Kamarával együttműködve, vagy panoráma hajózást a Dunán. De amire a legbüszkébb vagyok, az a FirstMed 15. születésnapi gálaestje, amelyre több, mint 100 vendég volt hivatalos. Nagyon jó érzés volt látni a rengeteg embert, aki valamilyen módon kötődik a FistMedhez és együtt ünnepli a mindenképpen mérföldkőnek számító 15. évet.

Majd jött Hűvösvölgy…

Így igaz; tavaly ilyenkor megnyílt a FirstMed második klinikája Hűvösvölgyben, ahol én lettem az irodavezető. Egy recepciós kolléganővel képviseljük kint az adminisztrációt, rajtunk kívül a legtöbb kolléga teljesen új. Mikor engem 2010-ben felvettek, már említésre került az új klinika, mint majdani előrelépési lehetőség, s végül 2014. április 1-jén meg is valósult annak megnyitása. 2 héttel később már kint dolgoztam adminisztratív menedzserként, ám minden addigi feladatot is megtartottam: azóta is dolgozom a központi klinika recepcióján, illetve folytatom a marketinggel kapcsolatos feladataimat és a rendezvény szervezést.

Adminisztratív feladataim közé tartozik az előző napi számlák átnézése, bizonyos könyvelési feladatok ellátása, és minden, a klinika gördülékeny működéséhez szükséges tárgyi és egyéb eszközök beszerzése, karbantartása, javíttatása. Mindezek mellett továbbra is én küldöm és értékelem ki az új és meglévő páciensek felé kiküldött elégedettségi kérdőívet, valamint a szponzorációs tevékenységek nagy része is rajtam fut keresztül.

A hűvösvölgyi a Hattyúházban lévőnél kisebb rendelő. Ott a négy rendelő munkáját egy kicsi laboratórium segíti, de nincs röntgen, mammográfia, vagy ultrahang. Szolgáltatásaink közül a belgyógyászat, a gyermekorvoslás, a nőgyógyászat (terhesgondozás nélkül!), a gyógytorna és a bőrgyógyászat található meg. A telefonok a központi számra érkeznek be, amit a Hattyúházban üzemeltetünk, így az ottani kollégák tudnak a Hűvösvölgybe időpontot adni. Ezt érdemes is most kihasználni, mert rengeteg árengedménnyel, nyitási ajánlattal állunk a kedves érdeklődők rendelkezésére. A honlapunkon ezekről bővebben tájékozódhatnak.

Szeretek a Hűvösvölgyben dolgozni, különösen a melegebb hónapokban, amikor minden nap olyan, mintha kirándulna az ember. Nagyon romantikus környéken van.

Úgy tűnik, te egy igazi “mindenes” vagy a klinikán. Mit szeretsz csinálni, mikor nem dolgozol?

Enni és utazni. A főzés sajnos nem az erősségem, de időnként szoktam kísérletezni kisebb nagyobb sikerrel. Régen ragaszkodtam a hagyományos magyar konyha ízeihez, de utazásaim során sokszor rá voltam kényszerülve új ételek kipróbálására, ami nyitottabbá tett az újdonságok felé. A kedvenc ételem újabban a steak zöldsalátával, de ez időnként változik. A kedvenc úticélom New York, amire második otthonomként tekintek, de ahova még nagyon szeretnék eljutni, az Közép- és Dél-Amerika.  Amit nagyon szeretnék egyszer megélni, az egy igazi Argentin steak elfogyasztása az argentin tengerparton. Remélem, egyszer mindez valóra is válik.

———

Kinga a kulcsfontosságú FirstMed családtagok egyike, aki jelenleg a hűvösvölgyi úti klinikánkon tölti be az adminisztrációs menedzser munkakört. Feladatainak egyikeként segít biztosítani ugyanazt a már megszokott magas színvonalú szolgáltatást, amit pácienseink a Hattyúházban már megtapasztalhattak, aminek a recepciós pultja mögött azért néha ugyancsak látható. Lelkes bowlingjátékos és világutazó kolléganőnk 5 éves munkaviszonyát idén augusztusban ünnepeljük.

Ez a cikk a 2015 áprilisi hírlevelünkben jelent meg. Bővebb információért és a hírlevélre történő felíratkozáshoz kérjük kattintson ide.