Tippeket adunk nyárvégi melankólia ellen!

Eddie Cohran rockabili klasszikusa a Summertime Blues. Augusztus végén az emberen valóban eluralkodik egyfajta mélabú. A nappalok rövidebbek, hűvösebbek az esték (bár ezt az augusztus eleji 40 fokok után nem biztos, hogy bánjuk), nagyobb lesz a forgalom, és utolér minket a munka, amit egész nyáron halogattunk. Nem meglepő, hogy a nyár vége sokunkat lehangol. Adunk néhány tippet, hogy könnyebben menjen a visszaállás.

  1. Szeptember elején a gyerekeket is megcsapja az érzés, a nyárnak hamarosan vége szakad. Ilyenkor a kis lurkók furcsán kezdenek viselkedni, rosszul alszanak, nehezen kelnek reggel, nyűgösek, irritáltak. A kicsiknek nehéz az érzéseikről beszélni, de ezeket az eseményeket jelnek is tekinthetjük, hogy kicsit jobban figyeljünk oda csemetéinkre.
  2. Készüljünk fel az iskolakezdésekkel kapcsolatos aggodalmakra. A tanév eleje elég sok stresszt is tartogathat a gyermekünk számára. Barátok, akiket hosszú hónapja nem is láttunk, és akik talán meg is feledkeztek rólunk… Új tanárok, új tantárgyak… Képzeljük magunkat gyermekünk helyébe és máris hatékonyabban tudjuk őt segíteni. Jót tesszük, ha iskolakezdés előtt áthívjuk az iskolai barátokat, így nagyobb kedvvel vághatnak neki az új tanévnek. Nyugtassuk meg gyermekünket, hogy együtt túléljük ezt a tanévet is.
  3. Próbáljunk minél hamarabb megszabadulni a nyáron magunkra szedett kilóktól, amiket részben a sörnek és az esti grill partiknak köszönhetünk. A mozgás endorfint termel, ami a hangulatunkra is jó hatással lesz. Az év ezen szakaszában ideális szabadtéri edzésformák közül választhatunk, akár a helyi parkban futunk vagy egy erdőben. A mozgással űzhető el leghatékonyabban és leggyorsabban a szomorúság.
  4. Készítsen egy bakancslistát azokról a tevékenységekről, melyeket még év vége előtt szeretne megvalósítani. Ezek ne kötelező feladatok legyenek, hanem olyan élvezetforrásként működtethető tevékenységek, melyek megalapozhatják a jó hangulatunkat az év hátralévő részében.
  5. Míg nyáron a pihenésé volt a főszerep, és nem az új célok kitalálásával küszködtünk, ősszel minden adott, hogy új álmokat szőjünk. Jelentkezhetünk önkéntesnek egy alapítványhoz, új hobbit kereshetünk vagy beiratkozhatunk egy nyelvkurzusra.
  6. Rendezz egy nyárbúcsúztató partit. Használd ki az utolsó esőmentes időszakot egy kis szabadtéri barbecu-zásra a barátokkal, és tegyétek fel a koronát a nyárra.
  7. Gondoltál már arra, hogy nyár végén megtervezd 2018 első utazását vagy lefoglald a síelést? Tízezreket spórolhatsz vele és még a nyár elmúltáról is elterelheti a gondolatainkat.

 

Reméljük csodálatos nyaruk volt, és nagy erőbedobással vágnak neki az előttünk álló új időszaknak.