Ortopédia

iStock_000004019422SmallAz ortopédia az orvostudománynak az ága, mely az emberi test egyes részeinek állandó alakeltéréseivel foglalkozik; kutatja az elferdülések létrejövetelének okait, ismerteti az elferdüléseket s ezeket gyógyítani igyekszik. Az ortopéd szakorvosok feladata két irányban oszlik meg; elsősorban meg kell akadályozni a test részeinek elferdülését, másodszor az elferdült tagnak visszaállítani rendes alakját s lehetőleg helyreállítani annak működési képességét.

Az ortopédia akut szakasza alatt a mozgás-szervrendszer sérüléses eredetű megbetegedéseinek gyógyítását értjük, a krónikus szakasz az anyagcsere-betegségek, genetikus károsodások, vagy az élet során kialakuló természetes degeneratív elváltozások kezelését jelenti, míg a rehabilitációs szakasz az akut, vagy krónikus szakaszban keletkezett funkció kiesések, beszűkülések, hiányok kezelése, illetve pótlása.

A szolgáltatást nyújtja:

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

Vasárnapi nyitvatartás!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy május 19-től klinikánk minden vasárnap nyitva tart. Belgyógyászaink 9:00 és 15:00 óra között várják a sürgős orvosi ellátást igénylő pácienseinket.

You have Successfully Subscribed!