Ortopédia

iStock_000004019422SmallAz ortopédia az orvostudománynak az ága, mely az emberi test egyes részeinek állandó alakeltéréseivel foglalkozik; kutatja az elferdülések létrejövetelének okait, ismerteti az elferdüléseket s ezeket gyógyítani igyekszik. Az ortopéd szakorvosok feladata két irányban oszlik meg; elsősorban meg kell akadályozni a test részeinek elferdülését, másodszor az elferdült tagnak visszaállítani rendes alakját s lehetőleg helyreállítani annak működési képességét.

Az ortopédia akut szakasza alatt a mozgás-szervrendszer sérüléses eredetű megbetegedéseinek gyógyítását értjük, a krónikus szakasz az anyagcsere-betegségek, genetikus károsodások, vagy az élet során kialakuló természetes degeneratív elváltozások kezelését jelenti, míg a rehabilitációs szakasz az akut, vagy krónikus szakaszban keletkezett funkció kiesések, beszűkülések, hiányok kezelése, illetve pótlása.

A szolgáltatást nyújtja:

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

Nemzeti Ünnep

nemzeti ünnep

Klinikánk április 30-án, hétfőn, és május 1-jén, kedden a nemzeti ünnepre való tekintettel zárva tart. Május 2-án már a megszokott nyitvatartás szerint üzemelünk. Központi számunk, a +36 1 224 9090 hétvégén és ünnepnapokon is hívható, hiszen 24 órás háziorvosi, és gyermekgyógyászati ügyeletünk ekkor is elérhető!
 
Köszönjük megértésüket!
Nemzeti Ünnep

You have Successfully Subscribed!