Otoakusztikus emisszió mérés

altÚjszülöttként átesnek a gyerekek az első hallásvizsgálaton, szűrésre az egyik legalkalmasabb módszer az OAE vagyis az otoakusztikus emisszió.

Az otoakusztikus emisszió lényege, hogy a belsőfülben található szőrsejteket a hangok hozzák mozgásba, és így maguk is hangokat generálnak, ezek maguk az otoakusztikus emissziók. A fül által képzett saját hangokat csak igen érzékeny mikrofonokkal lehet érzékelni. A fülbe bejutó hang tehát megrezgeti a szőrsejteket, a mozgás pedig felerősíti a hangokat, melyek így könnyebben jutnak a belsőfülbe. A vizsgálat során szondamikrofont helyeznek a baba külső hallójáratába, mely egy apró hagszórót és mikrofont is tartalmaz.

A hangszóró feladata, hogy működésbe hozza a szőrsejteket, a mikrofon pedig érzékeli a szőrsejtek által gerjesztett hanghullámokat. Gyors és megbízható vizsgálat, mely ha jó eredményt hoz, akkor igazolt a hallórendszer külső, feldolgozó részének épsége.

Nemzeti Ünnep

nemzeti ünnep

Klinikánk április 30-án, hétfőn, és május 1-jén, kedden a nemzeti ünnepre való tekintettel zárva tart. Május 2-án már a megszokott nyitvatartás szerint üzemelünk. Központi számunk, a +36 1 224 9090 hétvégén és ünnepnapokon is hívható, hiszen 24 órás háziorvosi, és gyermekgyógyászati ügyeletünk ekkor is elérhető!
 
Köszönjük megértésüket!
Nemzeti Ünnep

You have Successfully Subscribed!