Pszichoterápia

PszichoterápiaA pszichoterápia olyan kapcsolat pszichoterapeuta és beteg között, amelyben a kommunikáció arra irányul, hogy a beteg képessé váljon addig megoldhatatlannak tűnő, környezetéből, viselkedéséből vagy személyiségéből fakadó problémákat megoldani.
A pszichoterápiák fejlődése során az emberi viselkedés és gondolkodás törvényszerűségeire épülő számos technikát dolgoztak a kívánt viselkedésváltozás és gondolkodás módosulás elérésére. A pszichoterápiában minden a páciens beleegyezésével történik, beleértve a célok kitűzésétől a célok eléréséhez vezető módszerekig. A pszichoterápia lényege, hogy a kliens erői, rejtett képességei és lehetőségei kibontakozhassanak.

A modern pszichoterápiák alapfeltevése, hogy a tüneteket rossz beidegzések, hibás viselkedések, téves következtetések és nem megfelelő érzelmi reakciók okozzák. A pszichoterápiában a pszichoterapeuta segítségével ezen tünetek hátterében álló problémákat feltárják és közös megegyezéssel módosítják. A pszichoterápia ilyen értelemben egy tanulási folyamat, egy tréning, amelyben a korábbi rossz helyzetmegoldásokat és helyzetértelmezéseket felváltják olyanokkal, melyek jobban segítik a hatékony alkalmazkodást. A jelenre irányuló un. kognitív viselkedésterápiák a leghatékonyabb pszichoterápiás módszerek például a pánik és az agorafóbia gyógyításában.

A szolgáltatást nyújtja:

Nemzeti Ünnep

nemzeti ünnep

Klinikánk április 30-án, hétfőn, és május 1-jén, kedden a nemzeti ünnepre való tekintettel zárva tart. Május 2-án már a megszokott nyitvatartás szerint üzemelünk. Központi számunk, a +36 1 224 9090 hétvégén és ünnepnapokon is hívható, hiszen 24 órás háziorvosi, és gyermekgyógyászati ügyeletünk ekkor is elérhető!
 
Köszönjük megértésüket!
Nemzeti Ünnep

You have Successfully Subscribed!