Szülésfelkészítő Tanfolyam

Független szülésfelkészítő tanfolyamunk felkészíti Önt és Párját a szülés folyamatára, valamint a kisbaba érkezésére. Az előadások során sok információval, tanáccsal lesz gazdagabb és válaszokat kap a várandósságával és szülésével kapcsolatos kérdéseire.
A szülésfelkészítő tanfolyam a FirstMed magánklinika terhesgondozásától független, és bárki számára elérhető – egyelőre csak angol nyelven. Az angol nyelvű tájékoztatóhoz illetve felíratkozáshoz kattintson ide.

Időpont: Az előadásokat rugalmasan indítjuk, igény szerint. A jelenlegi órarendet itt tekintheti meg – egyelőre csak angol nyelven.

Helyszín: FirstMed (Hattyúház, Hattyú u. 14. V. em., 1015 Budapest).

Ár: 6000 Ft / pár / alkalom. Az ár tartalmazza a nyomtatott anyagokat is, melyeket minden résztvevő számára biztosítunk.

Kapcsolat: További információért forduljon Magyar Dora a magyar@firstmedcenter.com email címen.

Témák:

Az alábbi interaktív előadások 2-3 óra hosszúságúak, melyekre külön-külön is lehet jelentkezni.

  1. Babavárás: mi a különbség az elérhető kórházak között, mit tartalmaz a terhesgondozás, mi fog történni a kórházban vajúdás alatt, mi történik a babával a kórházban a szülés után, hogyan válasszunk kórházat, hogyan történik az újszülött anyakönyveztetése, milyen anyasági támogatásokra jogosult a szülő nő és családja, milyen gyermekgondozási szolgáltatások állnak rendelkezésre a baba születése után
  2. Az utolsó hónap: mire számíthatunk, normális és gyakori tünetek és érzetek, komfort technikák, érzelmi és testi készülődés a szülésre és a kisbaba fogadására, a gyermekágyas időszak nehézségei és ezek lehetséges megoldásai, babakelengye, gyakori vizsgálatok a terhesség vége felé, mi az az NST, CTG, flowmetria, Bishop szám, és mit jelentenek?
  3. Hogyan indul be a szülés: mik a szülés beindulásának a korai jelei, mikor kell aggódni, mikor hívjuk a szülészorvost / szülésznőt illetve induljunk a kórházba, mit kell tudni a kiírás dátumáról, szülésbeindításról, koraszülésről, terminus túllépésről, Braxton-Hicks összehúzódásokról, elfolyt magzatvízről, nyákdugóról, stb.
  4. A vajúdás folyamata: korai vajúdás, aktív vajúdás, kitolás, méhlepény, aranyóra – mi történik, milyen érzés, és mit tehet a segítő
  5. Fájdalomcsillapítás: hogyan használjuk ki a test természetes tartalékait hogy kezeljük a vajúdás fájdalmát, mit kell tudni a gyógyszeres fájdalomcsillapítási lehetőségekről és lehetséges mellékhatásaikról. Variációk a vajúdásban: roham- illetve szaksegítség nélküli szülés, átlagos szülés, hosszú szülés, örömteli szülés, koraszülés, császármetszés
  6. Újszülöttgondozás: hogy néz ki egy átlagos újszülött, milyen a normális csecsemőviselkedés, hogyan öltöztessük, fürdessük, pelenkázzuk és nyugtassuk a babát, mi az elfogadott napi fogyasztás és ürítés, oltási rend, a kisbaba alvásciklusai, hogyan biztosítsuk az optimális fejlődést, miből tudjuk, egészséges-e a babánk, gyakori problémák és megoldásaik az újszülöttkorban.
  7. Szoptatás: mik a szoptatás előnyei, hogyan kerüljük el a leggyakoribb buktatókat, hogyan oldjuk meg a leggyakoribb problémákat (pl fájdalmas szoptatás, elégtelen tejtermelődés), milyen gyakran és mennyi ideig szoptassunk, mikor és hogyan vezessük be a cumisüveget, szilárd ételt, tápszert, mikor és hogyan válasszuk el a babát, mi a teendő betegség esetén, milyen gyógyszert szabad szedni szoptatás mellett, mi a teendő ha nincs elég tej, és kihez forduljunk szoptatási tanácsért.
  8. Tervezett császármetszés: Egy előadás, mely kifejezetten a tervezett császármetszésre készülő édesanyáknak szól. Mi fog történni a császármetszés alatt, mik a császármetszés abszolút indikációi, milyen választási lehetőségek léteznek a császármetszéssel kapcsolatban, mit tehet a segítő császármetszés esetén, hogyan szoptassunk sikeresen császármetszés után.
  9. Császármetszés utáni hüvelyi szülés: Mik a szakmai irányelvek, kinek ajánlják, mik a lehetőségek, mitől függ, hogy sikerül-e vagy sem.
  10. Filmvetítés: dokumentumfilm a szülésről, mely kiindulópontja egy tartalmas beszélgetésnek arról, hogy mi a reális, és hogyan lehet felkészülni rá

 

Vasárnapi nyitvatartás!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy május 19-től klinikánk minden vasárnap nyitva tart. Belgyógyászaink 9:00 és 15:00 óra között várják a sürgős orvosi ellátást igénylő pácienseinket.

You have Successfully Subscribed!