Keresés
Keresés
Close this search box.

Dr. Hegyi Marianna – a FirstMed belgyógyásza

Miért lettél orvos?

Jó lenne ha azt mondhatnám, hogy a gyerekkorom miatt, de akkor hazudnék. A családomban senki se volt orvos, nem láttam mástól. Amire emlékszem, hogy gyerekként mindig meg szerettem volna gyógyítani a sérült és beteg állatokat. Folyton haza vittem őket, próbáltam őket meggyógyítani és vigyáztam rájuk. A testalkatom miatt nem lettem volna jó állatorvos, ezért döntöttem az általános orvoslás mellett. Háromszor felvételiztem az egyetemre, mivel az első két alkalommal nem kerültem be. Mielőtt végül felvettek az egyetemre, előtte Londonba mentem gyógytornásznak, ott dolgoztam és tanultam három évet.

Mi vonzott az általános orvoslásban?

Nőként sose vonzott a sebészet. Olyan szakterületet szerettem volna választani, ami a későbbiekben jó alap lehet, hogy ha szeretnék egy másik területet is kipróbálni az orvosláson belül.Ezért döntöttem a belgyógyászat mellett. Éveken át dolgoztam egy belgyógyászati és kardiológiai osztályon. Később döntöttem a háziorvoslás mellett – ez egy jó döntés, olyan nők számára, akik a családjukkal is szeretnének időt tölteni a munkájuk mellett. A FirstMednél összevonhatom a kettőt – a háziorvoslást és a belgyógyászatot- mivel a különböző problémák különböző szaktudást igényelnek.

 

Mi a jó és rossz része az orvoslásnak?

A jó része az, amikor segíteni tudok embereken- sokszor elég csak meghallgatni és megynugtatni őket. Amikor úgy tudok nekik segíteni, ahogy azt ők szeretnék. Néha orvosként tényleg életeket tudunk megmenteni a megfelelő kezeléssel. Tudom, hogy melyek azok a tünetek amelyek komolyabb figyelmet igényelnek, és melyek azok, amelyek nem adnak okot aggodalomra. Ez önbizalommal tölt el. Tudom, hogy milyen úton kell elindulni a kezelésben. Jó érzéssel tölt el, ha tudok segíteni a páciensnek.

A rossz része az, amikor nem tudok segíteni. Mikor látom, hogy szenvednek a betegeim, rosszul vannak fizikálisan, vagy mentálisan. Amikor nem találom meg a megfelelő kezelési módot. Mikor sírni látom őket, mikor gyerekek szenvednek, vagy mikor látok valakit meghalni. Mikor családok veszítik el szeretteiket. Amikor nem tudok nekik reményt adni, mivel gyógyíthatatlan problémákkal küzdenek.

Miben különbözik a FirstMed a többi helytől, ahol praktizáltál?

A FirstMed olyan mint egy kicsi sziget az itt élő külföldiek számára. Biztonságot nyújt nekik, hogy itt vannak angolul beszélő orvosok, szakorvosok. Sokszor többek vagyunk számukra, mint egy klinika, segítséget nyújtunk nekik általános mindennapi kérdéseikben is, megoldást próbálunk találni az egészségügyi és nem egészségügyi kérdéseikre is. Sokszor az egész családot ismerem, születésüktől fogva kisérhetem őket végig, apró részleteket tudhatok meg a magánéletükből, amely sokszor nagyon különbözik az enyémtől.

Mit szeretsz a legjobban a FirstMedben?

A sokszínűségét, stabilitását és a rengeteg módot, ahogy segíteni tudunk a pácienseken. Mivel sok szakorvosunk van, és sok másik magán klinika a partnerünk, így betegeink el tudják kerülni az állami egészségügyet. Mindig itt vagyunk, van telefonos ügyeletünk is, az év minden napján el tudjuk látni a betegeket. Sok egozotikus betegséggel is találkozunk, hiszen pácienseink sokat utaznak, így különféle kezelési módszerekkel kell előállnunk. A kezelések során sokszor kell alkalmazkodni, hogy megfeleljünk a beteg kultúrális szokásainak. Szeretem megismerni a pácienseim gyermekeit, sokkal több vagyok számukra mint “csak” az orvosuk, és nem csak orvosi kérdésekben szeretek nekik segíteni.

Milyen szempontokat veszel figyelembe, mikor magadnak és/vagy családodnak keresel orvost?

Az orvos személyisége nagyon fontos számomra. Fontos, hogy figyelemmel hallgassa a problémáimat és megértse azokat, illetve, hogy megtalálja, hogy mi okozza a problémát. Alaposan vizsgáljon meg. Természetesen a szakmai tudása is nagyon fontos, de a tudás önmagában nem elég. Bizalom és elérhetőség is nagyon fontos. A páciensnek tudnia kell, hogy nincsen magára hagyva a problémáival és félelmeivel.

Az orvosi tanácsokon kívül, mi az amit javasolni tudsz a betegeknek, hogy a lehető legjobb egészségnek örvendhessenek?

Amíg az embernek vannak céljai, és szerettei nem szabad feladnia. A család és barátok, illetve egy hobby fiatalon tudják tartani  az embert, ami segíthet megküzdeni minden problémával.

Köszönjük az interjút Dr. Hegyi Mariannának. Időpontért kérjük hívja a +36 1 224 9090-es telefonszámot.

Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek 8:00 – 20:00
Szombat – Vasárnap 9:00 – 15:00
24 órás elérhetőség

Kérjen időpontot:
A +36‑1‑224‑9090 telefonszámon
a nap bármely szakában,
vagy e‑mail útján.