Keresés
Keresés
Close this search box.

Szűrővizsgálatok

A rendszeres egészségügyi szűrések nagyon fontosak az esetleges problémák megelőzése érdekében. Sok betegség, mely jelentős kockázattal járhat, könnyen kezelhető, ha korai fázisaiban felfedezik és megkezdik a kezelést.

Felnőttek átfogó szűrővizsgálata

A rendszeres egészségügyi szűrések nagyon fontosak az esetleges problémák megelőzése érdekében. Sok betegség, mely jelentős kockázattal járhat, könnyen kezelhető, ha korai fázisaiban felfedezik és megkezdik a kezelést.

Gyermekek szűrővizsgálata

A gyermek szűrővizsgálatok biztosítják a gyermek egészséges fejlődését és az esetleges problémák korai felismerését. A rendszeres szűrésekkel korán felismerhetők az esetleges egészségügyi problémák, kezelhetők a viselkedési vagy iskolai nehézségek a gyermekorvos, a szülő és a gyermek együttműködésével.

Éves nőgyógyászati vizsgálat

Évente vegyünk részt nőgyógyászati vizsgálaton, mert az elhanyagolt gyulladásos, fertőző megbetegedések akár súlyos egészségügyi problémákat is okozhatnak.

Prosztatarák-szűrés

Javasoljuk, hogy forduljon urológushoz, amennyiben vizeletürítésben, vagy annak megtartásában problémát tapasztal. Emellett természetesen a szűrővizsgálatok is kiemelten fontosak, minden férfinak javasolt 45-50 éves kortól prosztatarák szűrést kérnie urológusától.

Vastagbélrák-szűrés – kolonoszkópia

A kolonoszkópia kiválóan alkalmas a vastagbélrák és a végbélrák korai jeleinek felismerésére, valamint a polipok eltávolítására, amelyek idővel rákossá válhatnak. Az eljárás gyors és fájdalommentes. Rendszeresen járjon szűrővizsgálatra, ha a családban előfordult esetek, az életkor, az étrend, az életmód vagy a kórtörténet miatt magasabb a vastagbélrák kockázata.

Anyajegyszűrés

Anyajegyek, szemölcsök és kiálló bőrdarabok (fibrómák) néha nem csak szépséghibák, hanem rákosak is lehetnek. Orvosunk megvizsgálja a bőrét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a problémás terület, nem igényel komolyabb, azonnali ellátást.

A FirstMed speciális szombati konzultációt kínál a  problémás terület azonosítására, kezelésére és eltávolítására.

Alvásvizsgálat

Az alvásmedicína egy meglehetősen fiatal ága az orvoslásnak, amely a megfelelő diagnózis és kezelés felállítása érdekében ötvözi a specifikus alvásvizsgáló eljárásokat és terápiákat, a neurológia, a tüdőgyógyászat, a belgyógyászat, a pszichiátria, és a fül-orr-gégészet szakmáinak alvással kapcsolatos tudnivalóit.