Keresés
Keresés
Close this search box.

Orvosi ügyelet sürgős esetekre

A FirstMed-nél magasan képzett, tapasztalt háziorvosaink és gyermekorvosaink éjjel-nappal készenlétben állnak, hogy sürgős esetben tanácsot adjanak vagy szükség esetén ellátást nyújtsanak Önnek. 

Mit tegyen, ha a nyitvatartási időnkön túl orvosi konzultációra van szüksége?

Amennyiben az Ön vagy gyermeke egészségi állapota hirtelen rosszra / súlyosabbra fordul, és rövid időn belül nem javul, vegye fel a kapcsolatot klinikánk ügyeletes háziorvosával vagy gyermekorvosával az alábbiak szerint:

 1. Hívja a klinikát a (06-1) 224-9090 telefonszámon – éjjel-nappal elérhetőek vagyunk. Adja meg nevét, születési dátumát, elérhetőségeit, valamint röviden írja le tüneteit vagy problémáját.
 2. Munkatársunk beszélni fog Önnel, és továbbíthatja hívását ügyeletes orvosunkhoz.
 3. A vonalban lévő egészségügyi szakember felméri az Ön helyzetét, és megfelelő tanácsot ad.
 4. Állapotának súlyosságától függően orvosunk a következőkben tud segíteni:
  • Orvosunk javasolhatja, hogy egyeztessen időpontot személyes vizsgálatra vagy  Telemedicina útján történő konzultációra.*
  • Súlyosabb esetben kórházi kezelést rendelhet el.
  • Ha az orvos úgy dönt, hogy mentőre van szükség, segítséget nyújtunk felvenni a kapcsolatot egy helyi mentőszolgálattal.

*Felhívjuk figyelmét, hogy a szokásos rendelési időn kívüli orvosi konzultációkért vagy vizsgálatokért ügyeleti díjat számítunk fel. További részletek az árlistánkon találhatók.

Ha Ön rendszeres páciensünk és kórházba kell mennie, figyelemmel kísérjük gyógyulását, tájékoztatjuk kezelőorvosát a FirstMed-nél, rendszeresen kommunikálunk Önnel és az egészségügyi személyzettel, és rendelkezésre állunk az esetleges problémák megoldásában.

Miért szükséges előzetesen telefonon egyeztetni?

 • Előfordulhat, hogy orvosunk nem elérhető a klinikán.
 • Súlyosabb, vagy sürgősségi ellátást igénylő esetekben megkérhetik Önt, hogy közvetlenül kórházat keressen fel, és ne rendelőnket.

Hogyan készüljünk fel egy vészhelyzetre?

Annak érdekében, hogy a veszélyhelyzetben gyorsan és hatékonyan lehessen reagálni, a következőket érdemes előzetesen megtenni:

Ha előzetesen felkészül a váratlan helyzetekre, akkor nyugodtabban tudja kezelni azokat, és ezáltal mi is hatékonyabban tudunk reagálni.

Amit Pácienseink mondanak rólunk

Több éve a FirstMed páciense vagyok. Bár van magyar egészségbiztosításom, mégis évente megrendelem a FirstMed Prémium egészségcsomagját. Két olyan sürgős esetem volt, ahol azonnali és kiváló ellátást kaptam. Az egyik ilyen vészhelyzet szombat este 11 órakor történt, és az orvos a rendelőben fogadott, mielőtt kórházba utalt volna. Ami a hétköznapi betegségeket, például a megfázást, az influenzát és az éves szűrővizsgálatokat illeti, a legjobb ellátást kaptam. Van egy állandó háziorvosom, akihez rendszeresen járok, de amikor ő nem ér rá, másokat is felkerestem, és mindannyian kiváló ellátásban részesítettek. Most ajánlottam a First Med-et egy másik külföldi állampolgárnak.

Kathleen Bittner Roth (a Facebook-on)