Keresés
Keresés
Close this search box.

Endoszkópia Központ

Endoszkópos vizsgálataink: gyomortükrözés altatás nélkül gyomortükrözés altatással vastagbéltükrözés altatás nélkül vastagbéltükrözés altatással szövettani vizsgálat gyomor- és béltükrözés altatással egy ülésben helicobacter kilégzési teszt H2 kilégzési teszt (laktóz, laktulóz, fruktóz)

Kolonoszkópia

A kolonoszkópia, vagyis a vastagbéltükrözés a teljes vastagbél állapotáról ad pontos képet, segítségével kimutathatók a daganatok, a krónikus gyulladások és más egyéb bélbetegségek.

A vastagbélrák a második leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganat. A vastagbélrák kialakulását úgynevezett rákmegelőző állapotok (polipok, adenómák) előzik meg, amelyek a kolonoszkópia során diagnosztizálhatók, sőt az esetek jelentős részében azonnal eltávolíthatók. Ne várjuk meg tehát a tünetek jelentkezését! 50 éves korban mindenkinek ajánlott a vizsgálat elvégeztetése. A családban halmozottan jelentkező daganatos megbetegedések esetén viszont a vastagbélrák kialakulásának kockázata lényegesen magasabb lehet, mint az átlag, ilyen esetben mindenképpen érdemes már korábban szakorvossal konzultálni és a kapott tanácsnak megfeleően, akár korábban is elvégeztetni a beavatkozást.

Emellett, természetesen véres vagy fekete széklet, nem világos eredetű vérszegénység, ürítési szokások megváltozása, vagy széklet átmérő csökkenés esetén javasolt a sürgősen elvégzendő vastagbél tükrözés.

Gasztroszkópia

A gasztroszkópia, vagyis a gyomortükrözés a nyelőcső-gyomor-felső bélcsatorna betegségei diagnosztizálásának egyik alapvizsgálata. Ez az eljárás nyújtja a legtöbb információt a nyelőcső, gyomor és patkóbél betegségeivel kapcsolatban, lehetőséget nyújt e szervek legtöbb betegségének, mint pl. reflux oesophagitis, gyomorfekély, nyombélfekély és a Helicobacter pylori fertőzés diagnosztizálására, valamint a rosszindulatú daganatok (pl. gyomorrák) korai felismerésére is. Minden más vizsgálattal szemben a gyomortükrözésnek előnye, hogy szövettani mintavételre és különböző terápiás beavatkozásokra is lehetőséget nyújt.

Reflux tünetek, krónikus gyomor, felhasi fájdalom, hányinger, hányás, véres vagy fekete széklet esetén belgyógyász vagy gasztroenterológus szakorvossal való konzultálás után általában javasolt a gyomortükrözés.

Endoszkópos vizsgálataink:

  • gyomortükrözés altatás nélkül
  • gyomortükrözés altatással
  • vastagbéltükrözés altatás nélkül
  • vastagbéltükrözés altatással
  • szövettani vizsgálat
  • gyomor- és béltükrözés altatással egy ülésben
  • helicobacter kilégzési teszt
  • H2 kilégzési teszt (laktóz, laktulóz, fruktóz)