Keresés
Keresés
Close this search box.

Koronavírus szűrés

Klinikánkon a PCR teszt, antigén és antitest teszt is elérhető.

PCR koronavírus szűrés:

Mikor javasolt a koronavírus PCR vizsgálat elvégzése?

  • tervezett orvosi beavatkozás, műtétek előtt
  • külföldi utazás előtt
  • munkavállaláshoz

A PCR teszt polimeráz láncreakción alapuló teszt, mely a vírus egyik részét, az RNS-t mutatja ki légúti mintából. A legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének igazolására, mivel annak örökítő anyagát (RNS) mutatja ki a vizsgálat mintából.

A teszt eredménye 24 órán belül készül el.

A teszt ára:

19.500

forint

Magas érzékenységű ellenanyag teszt

Az ellenanyag teszt a késői (IgG) ellenanyagot nagy pontossággal, számszerűen határozza meg. Ezt a vizsgálatot 3-4 héttel a betegség lezajlása után vagy az oltást követően javasoljuk.
 
A teszt eredménye 2 – 5 munkanapon belül készül el.

A teszt ára:

25.000

forint

Antigén gyorsteszt

A teszt már a fertőzés első napjaiban is hatékonyan mutatja ki a SARS-COV2 vírus nyálkahártyához kötődő fehérje részecskéit (antigéneket), a széles körben elterjedt influenza gyorsteszthez hasonlóan. A tesztet orrgarat nyálkahártyájáról vett mintából végezzük.

Abban az esetben javasolt ilyen tesztet elvégezni, ha COVID-19 tünetek esetén az akut COVID-19 fertőzést kívánjuk igazolni. Ennek a tesztnek az előnye, hogy gyorsan elvégezhető, azonban a PCR tesztnél egy kicsit kevésbé érzékeny, ezért előfordulhat, hogy orvosa kiegészítő vizsgálatként a szerológiai és/vagy PCR teszteket javasolja.

A teszt eredménye 15-30 percen belül elkészül.

A teszt ára: 

12.900

forint