Keresés
Keresés
Close this search box.

Laboratórium

Laborunkban széleskörű diagnosztikai szolgáltatásokkal állunk a betegek rendelkezésére. Ezek közé tartoznak a biokémiai és endokrinológiai, illetve a hematológiai, immunológiai és mikrobiológia vizsgálatok, de számos más teszt elvégzésére is fel vagyunk készülve.

Sokak számára ijesztő a laboratórium gondolata bonyolult műszereivel és ismeretlen eljárásaival. Akadnak ugyan olyanok, akik félénken lépnek be a FirstMed laborjába, de mindenki megkönnyebbülten, boldogan, mosolyogva távozik.

Laborunk fő célja megoldást találni minden orvosi problémára, és mindig igyekszünk teljesíteni betegeink különféle rendkívüli kéréseit is. A QualiCont külső minőségértékelése az európai normáknak megfelelően biztosítja klinikánk laboratóriumi felszereléseinek megbízható és hiteles eredményeit.

Az általunk használt gyorsreagálású technikának köszönhetően, a legtöbb laborvizsgálatot a helyszínen el tudjuk végezni és az eredmények megszületése néhány percnél nem vesz többet igénybe. Ez teszi lehetővé orvosaink számára, hogy a legjobb tényalapú egészségügyi ellátást tudják nyújtani a pácienseknek.

Kiterjedt partnerhálózatunk segítségével szinte bármilyen diagnosztikai eljárást meg tudunk szervezni betegeink számára.

A lehető legrövidebb várakozási idő érdekében, a klinikán kívül végzett tesztek esetében mindent megteszünk annak érdekében, hogy az eredmények minél hamarabb visszaérkezzenek.

Service Providers

Kiss Martin

Labortechnikus

Maczonkai Adrienn

Labortechnikus

Labortechnikus
Generic Firstmed doctor

Brown-Pálosi Vanda

Labortechnikus

Széklettartály: a széklet bakteriológiai, parazitológiai és virológiai vizsgálataira alkalmas mintatároló edényzet. A tartály 3 részből áll. A fekete és a piros tartályok a „külső védő tartályok”, míg a fehér átlátszó szolgál a székletminta közvetlen tárolására.

A fehér tartályon lévő címkére kell olvashatóan ráírni a következő adatokat:
  -a beteg neve és születési dátuma

Mintavételre csak a frissen ürített széklet alkalmas.

A mintavételt a széklet kóros részéből (nyákos, gennyes, véres, híg vagy vizes) kell venni úgy, hogy a környezettel ne érintkezzen!

A fehér tartályt – hogy minden vizsgálatra elég legyen – a kupakon található kanállal legalább félig, de legfeljebb kétharmadig kell megtölteni, majd a kanalas kupakot visszacsavarni.

Ezután a nedvszívó lapkát a korábban feliratozott fehér tartály köré tekerve az eredeti sorrend szerint a középső (piros) tartályba, kell visszahelyezni.

A levett székletmintát minél hamarabb, lehetőség szerint a mintavételtől számított 4 (maximum 24) órán belül le kell adni a laboratóriumban.

Amennyiben tárolás szükséges, 2-8ºC-on (hűtőszekrényben) lehetséges. Semmiképp ne legyen kitéve a minta túl magas, illetve alacsony hőmérsékletnek (pl.: ne legyen fagyasztva, ne maradjon a kocsiban nyáron).

A helyesen levett minta alkalmas több vizsgálat elvégzésére is. Ha a kérőlapon több kérést jelölt az orvos: nem kell több tartályba tenni székletet!

A FirtsmedFmc Kft-ben a mintákat mukanapokon 10 óráig lehet leadni.

A székletvér-vizsgálat a vastagbélrák szűrésének egyik módszere, de fontos hangsúlyozni, hogy nemcsak a vastagbélrák következtében lehet vér a székletben.

A székletben megjelenő vér a bélrendszerből származik. Mire a felsőbb szakaszokból származó vér a székletbe kerül, megemésztődik, és a székletet – ha nagy mennyiségű – feketére festi, a végbélből származó vér pedig friss piros színű. Kis mennyiségű vér nem okozza a széklet elszíneződését. Az emberi vér a vizsgálat során színreakciót mutat, ez egy minőségi vizsgálat, azaz a vér jelenlétét, de nem mennyiségét mutatja meg.

A  tartályokba 3 egymás utáni napon,( lehet hosszabb idő is, az emésztéstől függően, ) egy kis mennyiségű székletmintát kell tenni. Lehetőleg ne töltse túl a tartályt.

3-5 napig lehet otthon tárolni a mintákat szobahőn, vagy hűtőben.

Amikor mind a 3 minta kész, kérem hozza be a Firstmed-be őket.