Keresés
Keresés
Close this search box.

Kardiológiai stressz teszt

A kardiológiai stressz tesztet arra használják, hogy megállapítsák a különbséget a nyugalmi állapot és testmozgás közben a szívbe áramló vér mennyisége között. A páciens rögzített kerékpározás közben 12 ponton keresztül kapcsolódik az EKG mérést végző géphez, a nehézségi szint pedig hárompercenként emelkedik. Ha a szívhez kapcsolódó artériákkal valamilyen probléma van,  gyakorlatilag rögtön meglátszik az eredményeken.

Az Amerikai Szív Szövetség az EKG stressz tesztet az elsőszámú vizsgálatként ajánlja a keringési és szívbetegségek közepes kockázati csoportjába tartozóknak, melyet kór- és családtörténet, illetve a dohányzás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás illetve a magas koleszterinszint megléte alapján állapítanak meg. A korai diagnózis pedig lehetővé teszi, hogy még egy életveszélyes kardiológiai esemény előtt kezelni lehessen a betegséget.

Kardiológusaink Dr. Seidner Judit vezetésével a FirstMednél a klinikán elvégezhető a stressz teszt. Általában valamelyik orvosunk kéri a vizsgálat elvégzését, hogy a kockázati csoportba tartozókat azonosítani tudják, de elérhető a menedzserszűrési programunkban résztvevők számára is.
[/av_textblock]