Keresés
Keresés
Close this search box.

Utazási Tanácsadás

Klinikánk nemzetközi utazás-egészségügyi és oltóközpont, ahol felkészítjük Önt és családját külföldi utazására. Tájékoztatjuk az összes fontos egészségügyi információról és beadjuk a szükséges védőoltásokat.

FirstMed Utazási Klinika
Nemzetközi utazás-egészségügyi és oltóközpont

A FirstMed Utazási Klinika – Nemzetközi Oltóközpontban segítünk felkészülni a külföldi kalandokra. Utazási egészségügyi tanácsadási szolgáltatásunkkal alapvető egészségügyi állapotfelméréseket és védőoltásokat kínálunk az Ön egyéni igényeire szabva, így nyugodtan és biztonságosan fedezheti fel a világot.

Utazási egészségügyi tanácsadási szolgáltatásunk főbb jellemzői:

  • Egészségügyi kivizsgálás: Orvosunk felméri az Ön általános egészségi állapotát, kórtörténetét és bármely esetlegesen meglévő betegségét, hogy személyre szabott tanácsot adhasson az egészséges utazáshoz.
  • Oltások áttekintése és beadása: Áttekintjük oltási előzményeit, és beadjuk a szükséges oltásokat, melyek védelmet nyújtanak a célállomás-specifikus betegségekre.
  • Utazási egészségügyi tanácsok: Orvosaink megelőző intézkedéseket és gyógyszereket javasolhatnak, amelyek biztonságot nyújtanak külföldi tartózkodása során.
  • Gyógyszerek: Receptet adunk utazással összefüggő betegségek, például malária megelőzésére, magassági betegségre vagy utazók hasmenésének kezeléséhez szükséges gyógyszerekre.
  • Utazás utáni állapotfelmérés: Hazatérése után konzultáljon orvosunkkal, ha bármilyen egészségügyi problémája merült fel utazása során. 

Gyermekorvosi vizsgálat utazás előtt

Ha gyermekeivel együtt utazik, keressenek fel gyermekorvost indulás előtt. Ez biztosítja, hogy megkapjanak minden szükséges oltást, és egészségesen utazzanak. Az utazást követően, ha gyermeke külföldön megbetegszik, utókezelést is biztosíthatunk számára.

Mikor érdemes időpontot kérni utazási tanácsadásra és védőoltásra?

Lehetőleg legalább hat-nyolc héttel az indulás előtt foglaljon időpontot utazási egészségügyi konzultációra. Ez lehetővé teszi a védőoltások általi immunizációt és gyógyszerek hatásának kifejtését, vagy amennyiben szükséges, több dózis alkalmazását. Mindazonáltal, még akkor is ha utazására hamarabb kerül sor, hasznos tanácsokat és ajánlásokat kaphat orvosunktól, hogy megfelelően felkészülhessen az utazás során esetlegesen felmerülő egészségügyi kockázatokra.

Az utazási egészségügyi vizsgálat elengedhetetlen, ha olyan országokba vagy földrajzi helyekre látogat el, ahol magasabb az egészségügyi kockázat, mint például Afrika egyes részei, Ázsia, Közép- és Dél-Amerika valamint a Közel-Kelet. 

Ha időben felkeresi orvosunkat, biztosíthatja, hogy utazása során megfelelően felkészült és védett legyen az esetleges egészségügyi veszélyekkel szemben.

Jelentkezés utazás-egészségügyi tanácsadásra és védőoltásra

Töltse ki alábbi űrlapunkat, és kérjen időpontot utazás-egészségügyi tanácsadásra orvosainkkal a biztonságos és egészséges utazás érdekében.