Keresés
Keresés
Close this search box.

Belgyógyászat

Az általános belgyógyászok képesek kezelni a beteg által tapasztalt bármilyen problémát – függetlenül attól, hogy milyen gyakori vagy ritka, vagy milyen egyszerű vagy összetett. Speciálisan képzettek a különleges diagnosztikai problémák megoldására, és súlyos krónikus betegségek kezelésére és olyan helyzetek kezelésére, ahol több különböző betegség is jelen lehet egyszerre.

Mit jelent a belgyógyászat?

A belgyógyászat talán a legszerteágazóbb tudomány az orvosláson belül, hiszen szinte az összes szerv és szervrendszer működését vizsgálja. Az orvosi területek közül a belgyógyászat integrálja leginkább az általános orvosi gyakorlat szintjén a többi orvosi szakterületet a megelőzés, gyógyítás és rehabilitáció szempontjából.

Napjainkban már a belgyógyászatnak is megvannak a külön szakterületei. Ilyenek többek között a gyomor és bélrendszeri betegségekkel foglalkozó gasztroenterológia, a cukorbetegséggel foglalkozó diabetológia, a belső elváltozású mirigyekkel foglalkozó endokrinológia és a szív és érrendszeri megbetegedésekkel foglakozó kardiológia.

Milyen panaszokkal érdemes belgyógyászt felkeresni?

Abban az esetben ha a páciens bizonytalan a tüneteivel kapcsolatban, vagy nem tudja, hogy milyen orvoshoz forduljon a panaszaival, akkor leggyakrabban a belgyógyászt szokták neki javasolni.

A belgyógyászati szakrendeléseken az általános szűrések, kivizsgálások, prevenciós oltások mellett akut és krónikus belgyógyászati panaszokkal egyaránt jelentkezhetnek. Ilyen panaszok lehetnek:

  • hasi fájdalom
  • mellkasi fájdalom
  • nehézlégzés
  • felső- és alsó légúti panaszok
  • fejfájás, szédülés
  • hányásos, hasmenéses panaszok
  • lázas állapotok

Mivel foglalkozik a belgyógyászat?

Az általános belgyógyászok felkészültek a felnőtteket érintő szerteágazó-sokféle betegségek kezelésére. A diagnózis- iránydiagnózis alkotásban a krónikus betegségek kezelésében, valamint az egészségfejlesztésben és a betegségek megelőzésében szakértőként elismertek – ezek nem korlátozódnak egyfajta orvosi problémára, vagy szervrendszerre.

A szolgáltatást nyújtja

Dr. Györgyi Tünde

Orvosigazgató, Belgyógyász

Orvosigazgató, Belgyógyász

Dr. Hegyi Marianna

Orvosigazgató /Belgyógyász / Családorvos

Dr. Gyulai Zoltán

Belgyógyász / Családorvos

Belgyógyász / Családorvos

Dr. Hegedűs Ágnes

Belgyógyász

Belgyógyász