Keresés
Keresés
Close this search box.

Nefrológia

A FirstMed átfogó nefrológiai ellátást nyújt az egész család számára magasan képzett és tapasztalt felnőtt- és gyermek-nefrológusokkal.

Ismerje meg a FirstMed nefrológiai praxisát

A nefrológia a belgyógyászat egyik szakterülete, amely a vesebetegségek kezelésére összpontosít. A nefrológus vagy más néven veseorvos olyan orvos, aki a vesékkel kapcsolatos betegségek diagnosztizálására és kezelésére specializálódott.

Milyen veseproblémákat kezelnek nefrológusaink?

A FirstMed nefrológusai olyan veseműködést befolyásoló belgyógyászati rendellenességeket valamint krónikus vesebetegségeket diagnosztizálnak és kezelnek. Szakorvosaink szorosan együttműködnek Önnel, hogy megadják az egészségének fenntartásához szükséges ismereteket, és proaktív lépéseket tesznek az optimális veseműködés biztosítása érdekében.

Különös figyelem a gyermekekre a veseproblémák ellátásában

A betegközpontú ellátás iránti elkötelezettségünk a legfiatalabb pácienseinkre is kiterjed, és dedikált gyermeknefrológiai szakrendeléssel állunk a legkisebbek rendelkezésre. Gyermeknefrológusunk különféle akut és krónikus vesebetegségek diagnosztizálásában és kezelésében segíti a gyermekeket.

Milyen esetekben keresse fel nefrológusunkat?

Jelentkezzen be nefrológiai vizsgálatra, ha Ön vagy gyermeke az alábbi problémákat vagy tünetek valamelyikét tapasztalja:

  • Véres vizelet vagy fehérje a vizeletben,
  • Magas vérnyomás,
  • Visszatérő vesekövek, az urológussal történő konzultációt követően
  • Vesekárosodás esetén.

Milyen vesebetegségeket kezelnek a FirstMed nefrológusai?

A FirstMed nefrológusai számos vesével kapcsolatos rendellenességet diagnosztizálnak és kezelnek, mint például:

  • Krónikus vesebetegség,
  • Policisztás vesebetegség,
  • Akut veseelégtelenség,
  • Visszatérő húgyúti fertőzések gyermekeknél
  • Gyermekek húgyúti fejlődési rendellenessége

A FirstMed orvosi csapata együttműködik azért, hogy testreszabott megközelítést alkalmazzon az Ön (vagy gyermeke) veséjének egészségügyi kezelésében.

Mikor forduljon urológushoz és mikor nefrológushoz? Mi a különbség?

Mind a nefrológusok, mind az urológusok kezelik a veseproblémákat. Azonban míg a nefrológusok a vese működését befolyásoló belgyógyászati betegségekre összpontosítanak, az urológusok a vese és a húgyutak szerkezeti vagy anatómiai rendellenességeit kezelik.

Mi történik az első nefrológiai vizsgálaton?

Az első látogatás alkalmával egy részletes konzultáció keretében nefrológusunk megbeszéli Önnel kórtörténetét, tüneteit, fizikális vizsgálatot végez, és esetlegesen diagnosztikai vizsgálatokat javasolhat állapotának kivizsgálásra és a kezelés meghatározásának érdekében.

Nálunk az Ön egészsége az első. Vizsgáltassa ki veséjének állapotát a FirstMed szakorvosával.

A szolgáltatást nyújtja

Dr. Czirok Szabina

Nefrológus, Diabetológus, Allergológia- és klinikai Immunológia

Nefrológus, Diabetológus, Allergológia- és klinikai Immunológia

Bense Tamás

Nefrológus