Keresés
Keresés
Close this search box.

Képalkotó diagnosztikai szolgáltatások

A FirstMed számos képalkotó diagnosztikai szolgáltatást (röntgen, ultrahang és mammográfiai vizsgálat) nyújt magasan képzett radiológusokkal és modern berendezésekkel.

Gyorsan és szakszerűen tudunk különféle képalkotó diagnosztikai (radiológiai) vizsgálatokat végezni gyermekek és felnőttek számára. E vizsgálatok pontos elvégzéséhez és a megfelelő diagnózis felállításához háziorvosi vagy szakorvosi beutaló szükséges.

Röntgen és mammográfia

Bizonyos helyzetekben – például trauma vagy mellkasi betegségek esetén – nélkülözhetetlen Philips röntgen készülékünk, melyet orvosaink leggyakrabban törések diagnosztizálására és kezelésére, illetve a tüdőgyulladás és más betegségek diagnosztizálására használnak.

Röntgen felszerelésünket a magyar szabályozás legszigorúbb betartása mellett alkalmazzuk, hogy a sugárzás mértékét ezzel is a lehető legalacsonyabbra szorítsuk. Orvosaink csak akkor használják ezt a technológiát, amikor az valóban indokolt.

A mammogram a mellek röntgenezésére használt speciális készülék, melyet a mellrákszűrések és a betegség diagnosztizálása során használnak.

A mammográfia általában lehetővé teszi, hogy olyan kisméretű duzzanatokat is megtaláljanak, melyet az önszűrés vagy az orvosi vizsgálat nem tárna fel. A mammográfiás szűréssel az ilyen kisméretű rákos elváltozások mintegy 40 százaléka válik felfedezhetővé.

Ultrahang

A legmodernebb Toshiba ultrahang készülékünk segítségével a FirstMed orvosai nagyfelbontású képeken elemzik a különböző testrészeket, mint a pajzsmirigy, mell, has, vagy a csípő, illetve képesek felfedezni az artériákban és vénákban tapasztalható rendellenességeket.

Szülés előtt álló ügyfeleink 4D-s és valós idejű háromdimenziós technológiával győződhetnek meg magzatuk egészségéről. Az ultrahang egy rendkívül biztonságos megoldás, amely a sugárzásveszély kockázata nélkül biztosít a más technológiákhoz hasonló eredményeket. Ezért is igyekszünk a benne rejlő lehetőségeket minél jobban kihasználni.

4D Ultrahang

Az új Voluson 730 típusú ultrahang berendezésünk lehetővé teszi, hogy a babáról hihetetlenül élethű és részletes 3 dimenziós felvételek készüljenek.

A szülők gyönyörködhetnek a babában ahogy mosolyog, ásít, az ujját szopja, megvakarja az orrát vagy más egy újszülött viselkedéséhez hasonló tevékenységek közepette.

Az esemény 20-30 percet vesz igénybe, mely idő alatt

  • az orvos megvizsgálja a fetus egészségi állapotát, majd
  • több oldalról is mozgókép-felvételt készít a babáról, amit majd DVD-n át is adunk a szülőknek.

A legideálisabb a terhesség 25. hetében elvégezni ezt a vizsgálatot.

 

Átfogóbb vizsgálatokhoz, amelyeket nem tudunk a helyszínen elvégezni, kiterjedt partnerhálózatunkon keresztül szervezhetünk MRI-, CT- vagy PET-vizsgálatokat.

Radiológusok

Dr. Hegedűs Magdolna

Radiológus

Radiológus

Dr. Somos Zsuzsanna

Radiológus

Radiológus