Keresés
Keresés
Close this search box.

Endokrinológia

A FirstMed Budapest-nél csúcsminőségű endokrinológiai ellátást kaphat kiváló szakorvostól a diabétesz, pajzsmirigy problémák és hormonális egyensúlyzavarok esetén, támogató környezetben.

Endokrinológiai ellátás a FirstMed-nél​

Áttekintés

Az endokrinológia a szervezet endokrin rendszerével foglalkozik, felügyeli a hormonális rendszer működését, valamint ezek szerepét többek között a növekedésben, az anyagcserében és a szexuális fejlődésben. A FirstMed-nél szakértő endokrinológusunk diagnosztizálja és kezeli a hormonháztartás egyensúlyhiányával kapcsolatos állapotokat, elsősorban a pajzsmirigy, a mellékvese és az agyalapi mirigy, valamint a cukorbetegség tekintetében.

Endokrin betegségekre utaló főbb jelek és tünetek

Az alábbi jelekre figyeljen, melyek endokrinológiai problémákra utalhatnak:

  • Szokatlan fáradtság,
  • Hirtelen súlyváltozás,
  • Rendkívüli szomjúság vagy éhség,
  • Szabálytalan szívritmus vagy vérnyomás ingadozás.

Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, célszerű először háziorvosához fordulni, aki egy vizsgálatot követően endokrinológushoz irányíthatja Önt.

Doctor against the background of a hologram of the stomach, A camera the size of a capsule in the stomach, an endoscopy procedure. Digestive tract disease concept. Mixed medium, copy space
Megjegyzés: Endokrinológus szakorvosi vizsgálathoz orvosi beutaló szükséges, így biztosítva a gyermekek és felnőttek megfelelően összehangolt ellátását.

Gyermek és felnőtt endokrinológia

Átfogó ellátási kínálatunkat úgy alakítottuk ki, hogy leginkább megfeleljen a különböző életszakaszokban lévők – gyermekek és a felnőttek – sajátos hormonális problémáinak. Személyre szabott megközelítésünk biztosítja, hogy mindenki sajátos igényeit hatékonyan kezeljük.

Gyermekek esetében az alábbi problémákra nyújtunk segítséget:

  • növekedési rendellenességek,
  • pubertáskori problémák, és
  • gyermekkori cukorbetegség, elsősorban 1-es típusú cukorbetegség.

Célunk, hogy egyszerűvé tegyük a cukorbetegség kezelését, megkönnyítsük a gyermekek és családjaik életét, és átfogó ellátást nyújtsunk a gyermekek endokrin betegségeinek széles spektrumára.

Bár elsősorban a gyermekellátásra összpontosítunk, szolgáltatásunk kiterjed felnőttekre is, és olyan problémákra is segítséget nyújt, mint például:

  • csontritkulás,
  • pajzsmirigy betegségek, és
  • általános endokrin problémák,

amelyek a későbbi életszakaszokban gyakoriak.

Csapatunk együttműködik az Ön egészségéért

A FirstMed-nél orvosaink összehangolt munkát végeznek annak érdekében, hogy Ön teljes körű és holisztikus ellátásban részesüljön. Az endokrin betegségek enyhébb eseteiben lelkiismeretes háziorvosaink szorosan együttműködnek endokrinológusunkkal. Ez a kooperáció lehetővé teszi a testreszabott és hatékony kezelést, ötvözve endokrinológusunk szakértelmét háziorvosaink személyre szabott ellátásával.

Hogyan zajlik az endokrinológiai vizsgálat?

Endokrinológus szakorvosunk először felveszi páciensünk teljes kórtörténetét, és alapos vizsgálatot végez. Ezt követően az orvos aprólékosan áttekinti a korábbi eredményeket, és személyre szabott tervet dolgoz ki a szükséges vizsgálatokra. Ezek a vizsgálatok magukban foglalhatnak klinikánkon végzett vérvizsgálatokat és bizonyos esetekben ultrahangvizsgálatokat is.

Ismerje meg endokrinológus szakorvosunkat

Dr. Andrea Luczay, Dr. Luczay Andrea

Dr. Luczay Andrea

Endokrinológus

Dr. Luczay Andrea a FirstMed Budapest elismert endokrinológusa, aki együttérző hozzáállásával és széleskörű ismereteivel átfogó ellátást nyújt pácienseinek.

Kapcsolódó szakterületek