Keresés
Keresés
Close this search box.

Dr. Hárdi Lilla a FirstMed pszichiátere

Miért lettél orvos?

Ez hosszú történet. Tinédzserként  régész  szerettem volna lenni, még pontosabban egyiptológus. Később rájöttem, hogy ez a terület nem foglalja magába az összes érdeklődési körömet. A világon a legérdekesebb dolog az ember, ezért úgy döntöttem hogy a személyiség  régésze leszek, azaz pszichiáter.

Miért döntöttél a pszichiátria mellett?

Első sorban ez egy örökletes genetikai „probléma” lehet a családomban.A szüleim is pszichiáterek voltak, ezért gyermekkorom nagy részét pszichiátriai osztályokon töltöttem. Mivel ők egymással beszéltek a betegeikről, így otthon sem tudtam elkerülni a témát, mind emelett édesapám magánrendelőjébe is sok beteg érkezett. Gyermekként orvosokkal szocializálódtam. Apukámnak mind a mai napig (99 éves és még mindig dolgozik) hatalmas könyvtára van, ami tele van pszichiátriai, pszichoterápiás és pszichoanalitikus szakirodalommal. Gulliver utazásaival egyszerre olvastam pszichiátriai és pszichológiai és más könyveket.

Melyek a jó részei az orvoslásnak, és melyek a rosszak?

A jó részei a betegekkel szerzett tapasztalatok. A beteg és az orvos együtt dolgoznak a terápiás térben, és amikor a beteget elengedjük, lényegesen jobb pszichés állapotban távozik, mint amiben megérkezett.
A rossz részei az adminisztratív feladatok.  Egyikünk sem szereti az egyre növekvő mennyiségű adminisztrációs feladatokat.

Miben különbözik a Firstmed a többi helytől, ahol praktizáltál?

Sokféle kultúrában és ember típusban gazdag hely. Az itt nyújtott szolgáltatások szintje kiemelkedő Magyarországon. Az itt dolgozók közül sokan szereztek munkatapasztalatot külföldön. Érezhető, hogy  itt a dolgozók a legjobbat szeretnék, mind a betegeknek, mind pedig a klinikának.

Mit szeretsz a legjobban a FirstMedben?

A szolgáltatások színvonalát, illetve azt, hogy a pácienseket tisztelettel kezelik a kollégák.

Milyen szempontokat veszel figyelembe, mikor magadnak és/vagy családodnak keresel orvost?

Szakmai tudást és tapasztalatot, az orvos személyiségét és hozzáállását. 

Az orvosi tanácsokon kívül, mi az amit javasolni tudsz a betegeknek, hogy a lehető legjobb egészségnek örvendhessenek?

Szánjon magára is elég időt, sportoljon rendszeresen, legyen egy hobbija, amivel rendszeresen foglalkozik. Találja meg azokat a dolgokat amik feltöltik, becsülje meg a kapcsolatait és kezelje őket tisztelettel, élvezze, hogy az emberi társadalom szerves része és képes a változtatásra és a változásra.

Köszönjük az interjút Dr. Hárdi Lillának.

Nyitvatartás:
Hétfő – Péntek 8:00 – 20:00
Szombat – Vasárnap 9:00 – 15:00
24 órás elérhetőség

Kérjen időpontot:
A +36‑1‑224‑9090 telefonszámon
a nap bármely szakában,
vagy e‑mail útján.