Keresés
Keresés
Close this search box.

STD Teszt – Szexuális úton terjedő betegségek és fertőzések szűrővizsgálata

Legyen nyugodt szexuális egészsége felől, végeztessen STD szűrést a FirstMed-nél Budapesten. Egyszerű, gyors és diszkrét folyamat, mindössze egy látogatás alatt.

STD Teszt a FirstMed-nél Budapesten

A szexuális úton terjedő betegségek vagy fertőzések (sexually transmitted diseases/infections, STD-k/STI-k) szűrővizsgálata kiváló módja annak, hogy megvédje saját és mások egészségét. Az STD laborvizsgálatok a legpontosabb eszközei annak megállapítására, hogy van-e nemi betegsége, vagy fertőzése. A FirstMednél különféle STD-teszteket kínálunk, amelyekkel megnyugodhat szexuális egészségét illetően.

Nemi betegség (STD) akkor fordul elő, amikor a szervezetet baktériumok, vírusok vagy paraziták fertőzik meg nemi érintkezés útján. Bár a fertőzésből betegségek is származhatnak, az embernek anélkül is lehet ilyen fertőzése, hogy a hozzá kapcsolódó betegség kialakulna. Egyes fertőzéseknek nyilvánvaló jelei vannak, amelyek figyelmeztethetnek a jelenlétükre, míg mások nem produkálnak tüneteket. Az egyetlen módja annak, megbizonyosodjon szexuális egészségéről, hogy STD tesztet végeztet.

Hogyan végeztessen STD tesztet a FirstMed-nél Budapesten?

Online fizetés

Válassza ki a kívánt STD tesztet, és fizesse ki webshopunkon keresztül.

Időpont foglalás

Felvesszük a Önnel kapcsolatot, és időpontot egyeztetünk.

Jöjjön el hozzánk

Rendelőnk Buda központjában, a Széll Kálmán tér közelében található.

STD Teszt elvégzése

A mintavételhez mindössze egy 15 perces időpont szükséges.

Megkapja az eredményt

Az eredményt e-malben küldjük meg, időpontját követő 45 percen, vagy 8 munkanapon belül.

Szerezzen bizonyosságot szexuális egészsége felől, válasszon STD tesztcsomagjaink közül:​

STD Panel Gyorsteszt Vérmintából

Az STD Panel gyorsteszt vérvétel útján végzett vizsgálat. Rövid idő alatt képes kimutatni azokat az antitesteket a véráramban, amelyeket a szervezet a fertőzésre adott immunválasz részeként termel.
Ez az antitestteszt rendkívül hatékony a szifilisz, a HIV (Aids) vagy a hepatitis azonosításában.
Bővebb információ

STD Panel PCR Teszt

Az STD Panel PCR teszt azonosítani tud több szexuális úton terjedő fertőzést, például gonorrhoeát (kankó vagy tripper), chlamydia-t és HPV-t azáltal, hogy specifikus DNS (genetikai anyag) jelenlétét kimutatja a vizeletben vagy a nemi szervekben.
Bővebb információ

STD Panel Gyorsteszt Vérmintából

A FirstMed STD Panel Gyorstesztje az alábbi szexuális úton terjedő betegségeket tudja kimutatni vérmintából:

 • Szifilisz
 • HIV (Aids)
 • Hepatitis B (HBV / HBsAg (Hepatitis B vírus felületi antigénje))
 • Hepatitis C (anti-HCV)

Ez az antitest teszt hatékonyan szűri ezeket az STD-ket, mivel rendkívül érzékeny és nagyon gyors.

A legjobb az esetleges fertőzés után legelőször két-három héttel antitest tesztet végeztetni, amikor már hatékonyan lehet kimutatni a HIV-et, és érdemes megismételni a tesztet újabb két-három hét elteltével, mivel a szifilisz, a hepatitis B és C ablakperiódusa négy-öt hét a fertőzés után.

Hogyan zajlik az STD Panel Gyorsteszt?

 1. Szakemberünk egy 15 perces látogatás alkalmával vérmintát vesz. 
 2. Laborunk kiértékeli a mintát.
 3. A laborvizsgálat elsődleges eredményét 45 percen belül megkapja.
 4. Ha ez az eredmény pozitív, akkor a mintát továbbítjuk megerősítő vizsgálatra, mely általában 5 munkanapos átfutási idővel jár.
STD Quick Test from Blood

STD Panel PCR Teszt

Az STD Panel PCR Teszt az alábbi fertőzéseket képes kimutatni, testváladékból vett mintából:

 • Gonorrhoea (kankó vagy tripper)
 • Chlamydia
 • Nemi szervi herpesz
 • HPV (humán papilloma vírus)
 • Mycoplasma
 • Ureaplasma

Ajánljuk, hogy végeztessen STD PCR tesztet a lehetséges fertőzést követő két hét után, vagy korábban ha tünetei vannak.

Mi az STD Panel PCR Teszt folyamata?

Az STD-panel PCR-tesztelése releváns testváladék mintákon (nem vérből) történik vizeletből (elsősorban férfiaknál), hüvelyből (nőknél), vagy szexuális érintkezéstől függően egyéb helyről vett (száj, végbél stb.) testváladékból.

A tesztelés folyamata:

 1. Egy rövid, 15 perces vizit alkalmával szakemberünk mintát vesz Öntől.
 2. Ezután a laborunk gondoskodik a minta vizsgálatáról.
 3. A vizsgálat eredményét a látogatástól számított 8 munkanapon belül e-mailben kapja meg.

Egyes esetekben tenyésztésre lehet szükség annak meghatározásához, hogy az adott baktérium rezisztens-e valamely antibiotikumokkal szemben. Ezt a csomag nem tartalmazza, és külön költséget igényel.

STD PCR Test

Gyakori Kérdések

A fertőzésnek való esetleges kitettség után mennyi idővel érdemes tesztelni?

Ha lehetséges, hogy ki volt téve szexuális úton terjedő fertőzésnek, azt gondolhatja, hogy azonnal vizsgálatot kell végeztetnie. Azonban időbe telhet, amíg az immunrendszer reagál a fertőzésre, és ezáltal a teszt ki tudja mutatni. Egyes STD-k nem mutathatóak ki azonnal a fertőzés után. Ezt ablakperiódusnak nevezik.

Ha túl korán végzik el a vizsgálatot, előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre elég idő, hogy a teszt ki tudja mutatni a nemi betegség vagy szexuális úton terjedő fertőzés jelenlétét. Ez hamis negatív eredményhez vezethet.

Vegye figyelembe a meghatározott lappangási időket vagy időszakokat, amikor időpontot foglal az STD-tesztre.

Mennyi idő után mutatható ki a HIV, szifilisz vagy hepatitis fertőzés antitest teszttel?

Az alábbi ablakperiódusok azt mutatják, hogy a betegség átlagosan mennyi idő elteltével mutatható ki a teszten:

 • Szifilisz: 4-6 hét
 • HIV (Aids): 2-3 hét
 • Hepatitis B (HBV / HBsAg (Hepatitis B virus surface antigen): 2‑10 hét
 • Hepatitis C (anti-HCV): 8-12 hét.

Mennyi idő után tudja az STD PCR teszt kimutatni a fertőzést?

A lehetséges fertőzést követően két héttel ajánlott teszteltetni, vagy korábban ha bármilyen tünetet észlel. A fertőzések átlagos lappangási ideje a következő:

 • Nemi szervi herpesz: 4 nap (2-12 hétig terjedhet)
 • Chlamydia és gonorrhoea: 2 hét
 • Mycoplasma: 1-4 hét
 • Ureaplasma: 2-3 hét
 • HPV (humán papilloma vírus): 4-5 hét (1-20 hónap között)

Antitest vizsgálatot a leghamarabb két-három héttel ajánlott a potenciális fertőzés után végeztetni. HIV-fertőzést gyors antitest-vérvizsgálattal általában a kitettség után 18-90 nappal lehet kimutatni. Ezt követően két-három héttel célszerű újból tesztelni, mivel a szifilisz, a hepatitis B és C ablakperiódusa a fertőzést követő négy-öt hét.

Mindig fennáll a hamis negatív eredmény esélye, amely eredhet hosszabb lappangási időből vagy esetleges mintavételi hibából. Akkor is, ha az első STD-teszt eredménye negatív, javasoljuk, hogy a bizonyosság érdekében végeztessen újabb szűrést később. Az ablakperiódus minden betegségnél eltérő, ismételt szűrővizsgálattal pontosabb az eredmény.

Hogyan készüljön fel az STD tesztre?

Kövesse az alábbi iránymutatásokat, hogy pontos eredményt kapjon a szexuális úton terjedő betegség vagy fertőzés kimutatására végzett tesztre:

Hogyan végezzük az STD tesztet a FirstMed-nél?

A FirstMed STD tesztjeit mintavétellel, és annak laboratóriumi feldolgozásával végzi. A tesztelés csak a szűrővizsgálatok elvégzését tartalmazza. Nem terjed ki a vizsgálatok meghatározásásra, kivizsgálás indikálására, diagnózis felállítására és az eredmények interpretálására. Amennyiben bármilyen kérdése van, forduljon bizalommal orvosainkhoz egy konzultáció keretében.

Szükséges-e orvosi vizsgálat az STD teszt előtt?

Az STD teszt elvégzéséhez a FirstMednél nem szükséges előzetes orvosi konzultáció. Ha azonban bármilyen kérdése vagy aggálya van, kérjen időpontot személyes vizsgálatra, vagy Telemedicina szolgáltatáson keresztüli konzultációra. 

Megbeszélheti orvosunkkal:

Mennyire megbízhatóak a tesztek eredményei?

Ezek a szűrővizsgálatok pontosak és megbízhatóak, azonban előfordulhat, hogy hamis negatív eredményt adnak. Ez azt jelenti, hogy bár valójában fertőzött, ám a teszt eredmények azt mutatják, hogy nem. Számos tényező befolyásolhatja a teszt pontosságát, többek között az az időtartam, amely alatt a szervezetnek elegendő antitestet kell termelnie a pontos vizsgálati eredmény eléréséhez.

Ha a teszt negatív eredményű, de továbbra is tapasztal tüneteket, forduljon orvoshoz! Lehetséges, hogy más betegség okozza a tüneteket.

Ritka esetekben hamis pozitív eredmény fordulhat elő, amikor a teszt eredménye szerint STD-je van, pedig valójában nem fertőzött. Ennek számos oka lehet, többek között más fertőzés vagy oltás következtében termelt antitestek jelenléte.

Egyes körülmények között, és a teljes bizonyosság érdekében szükség lehet újabb tesztelésre.

Mi a teendő, ha az STD teszt eredménye pozitív lett?

Ha pozitív lett a tesztje, értesítse partnere(i)t és forduljon orvoshoz!

Beszélje meg orvosával a lehetséges kezelést és a következő lépéseket. A szakorvos javasolhat kontroll vizitet, felírhat gyógyszert, vagy beutalhatja további vizsgálatokra.

Sok nemi betegséget és fertőzést lehet gyógyítani antibiotikumokkal. Egyes betegségek, mint például a HIV, nem gyógyíthatók, de kezelhetők.

Melyek a leggyakoribb STD és STI tünetek?

Ha úgy gondolja, hogy nemi úton terjedő betegséget vagy fertőzést kaphatott, íme néhány gyakori tünet, amire figyelnie kell. Ha bármilyen tünetet tapasztal, haladéktalanul forduljon orvoshoz, mert szükség lehet vizsgálatra és a kezelés azonnali megkezdésére.

STD - woman abdominal pain

Bővebb információért olvassa el útmutatónkat a különböző nemi úton terjedő betegségekről. Tudjon meg többet az nemi betegségek tüneteiről,  mikor kérjen szűrővizsgálatot, és hogyan védekezhet a fertőzések ellen. Az ezekről való tájékozottság a legjobb módja önmaga és mások védelmének.

Miért végeztessen STD tesztet a FirstMed-nél?

A FirstMed segít eligazodni az STD-teszt néha nehéz vagy kellemetlen folyamatában. Lehetőséget kínálunk minden helyzetben garantáltan zökkenőmentes vizsgálati eljárásra.

Ha úgy gondolja, hogy megfertőződött, jobb tudni, mint aggódni. A nemi betegségek ijesztőek lehetnek, de megfelelő odafigyeléssel és gondoskodással leküzdhetők. Ezért is fontos a rendszeres tesztelés. Egyidejűleg vizsgáltassa meg partnerét is, így elkerülheti a fertőzések oda-vissza történő átadását („ping-pong-effektus”).

Időpontkérés

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot. Időpontkéréshez előzetesen vásárolja meg STD tesztet online, webshopunkon keresztül.

Az űrlap elküldése után visszaigazolást fog kapni e-mailben, és megjelenik egy „Köszönjük” oldal.
Ha nem érkezik visszaigazolás, kérjük, ellenőrizze a spam mappát, és hogy teljesen kitöltötte-e az űrlapot.