Keresés
Keresés
Close this search box.

Influenza elleni védőoltás

Óvja magát és szeretteit az influenza ellen. Az influenza elleni védőoltás beadása egy aprócska cselekedet, amelynek jelentős hatása van az egészségre.

Készüljön fel, szerezzen védettséget. Kérjen influenza elleni védőoltást a FirstMed-nél.

Az influenza egy vírusos betegség, amely több mint egy súlyos nátha. Gyorsan lecsap, lázat, orrfolyást, köhögést és fejfájást okozva. Rossz közérzet, izomfájdalom, valamint orr- és légúti gyulladás is jelentkezhet. Szövődményei akár súlyos egészségügyi problémákhoz is vezethetnek.

A FirstMed-nél tudjuk, hogy ezek ijesztőek lehetnek, de rendelkezésünkre áll egy hatékony eszköz – az influenza elleni védőoltás.

Foglaljon időpontot

Regisztráljon az influenza elleni védőoltásra az alábbi űrlap kitöltésével. Hamarosan megkeressük, hogy időpontot egyeztessünk Önnel.

Fizesse ki online

Válassza ki a megfelelő védőoltást és fizesse ki a védőoltás beadásához kapcsolódó vizitet online webshopunkon keresztül.

Jöjjön el hozzánk

Klinikánk Budapest központjában, a Széll Kálmán tér metróállomástól 3 percre található.

Vegye fel az oltást

Az oltás beadásához elegendő csupán egy 15 perces időpont, vagy 30 perc ha orvosi vizsgálat is szükséges

Fontos tudnivalók az influenza elleni védőoltással kapcsolatban

Melyek az influenza elleni védőoltás előnyei?

Az influenza elleni védőoltás a leghatékonyabb védelem magunk és környezetünk számára. Csökkenti az influenzavírus-fertőzés kockázatát, és minimálisra csökkenti súlyos szövődmények kialakulásának esélyét. A védőoltás számos előnyt nyújt:

Bár az egyéni előnyök jelentősek, a védőoltás beadásával másokról is gondoskodik. Minden oltás segít abban, hogy megvédjük magunkat és a körülöttünk élőket.

Kinek a legfontosabb az influenza elleni oltás?

Hat hónapos kortól minden egészséges embernek (gyermekek és felnőttek számára egyaránt) ajánlott az influenza elleni védőoltás. Ez egy megelőző intézkedés, amelyet mindnyájan megtehetünk az egészségünk védelme érdekében. Az éves influenza elleni védőoltás egészségügyi szempontból rendkívül fontos, különösen bizonyos csoportok számára:

Ne várja meg, hogy az influenza ledöntse a lábáról, előzze meg védőoltással. E proaktív lépés sokat számít önmaga és környezete egészsége védelme érdekében.

Miért szükséges minden évben beadni az oltást?​

 

Fontos, hogy az influenza elleni védekezést nem lehet egyszerre letudni. A vírus folyamatosan változik, és az oltásokat rendszeresen frissítik a WHO ajánlása szerint. A FirstMed-nél a legfrissebb, leghatékonyabb influenza elleni védőoltást tudjuk beadni Önnek.

A legújabb védőoltás védelmet nyújt az influenza vírus várható törzsei (variánsai) ellen.

Klinikánkon elérhető a négykomponensű Vaxigrip Tetra oltás (a legfrissebb 2023 október végétől). Ez a vakcina négy különböző influenza A és B vírustörzs ellen véd (A/Sydney/5/2021 (H1N1), A/Darwin/9/2021 (H3N2) és B/Austria/1359417/2021 és B/Phuket /3073/2013)..

2-18 év közötti gyermekek kaphatnak Fluenz Tetra orrspray-t, mellyel elkerülhető kellemetlen tűszúrás, és hatékonyságában nem különbözik az injekcióban adott oltástól. Ez a vakcina nem alkalmazható minden gyermeknél, és csak a gyermekorvos jóváhagyásával adható.

A leghatékonyabb védelem érdekében újítsa meg az influenza elleni védőoltást minden évben.

Mi a legmegfelelőbb időpont az influenza elleni védőoltásra?

Az influenza elleni védőoltás akkor a leghatékonyabb, ha az influenza szezon elején, októberben vagy novemberben kapja meg. De ne aggódjon akkor sem, ha akkor nem tudta felvenni az oltást. Az oltással a szezon későbbi szakaszában is megelőzheti a fertőzést.

Készen áll a következő influenza elleni oltásra? Töltse ki alábbi űrlapunkat. Felvesszük a kapcsolatot Önnel, és időpontot egyeztetünk, amint az aktuális vakcina elérhető klinikánkon.

Mennyire biztonságos a védőoltás?

A védőoltások teljesen biztonságosak, egyes típusaik várandósság alatt is alkalmazhatóak, sőt, ajánlottak! A vakcina nem okozhat betegséget, mivel nem a kórokozót juttatja be a szervezetbe, hanem csak azokat az összetevőket, amelyeket az immunrendszer felismer, és ezáltal erősíti annak ellenállóképességét.

Szükséges orvosi vizsgálat az influenza elleni oltás előtt?

Felnőttek esetében általában nem szükséges az oltás előtt orvoshoz fordulni. Az egészségügyi szakemberrel való konzultáció azonban segít meghatározni, hogy az oltás teljesen biztonságos-e az Ön vagy gyermeke számára. Ezért lehetnek olyan esetek, amikor az orvosi vizsgálat nélkülözhetetlen.

Az egészségi állapot felmérése: Mindenki egészségi állapota egyedi, és befolyásolhatja, hogyan reagál az influenza elleni védőoltásra. Néhány esetben, például immunrendszeri rendellenességek, várandósság vagy bizonyos krónikus betegségek, az oltás beadása előtt szükséges a kezelőorvos felkeresése.

Lehetséges mellékhatások megbeszélése: Bár az influenza elleni védőoltás általában biztonságos, mégis fontos, hogy tisztában legyünk az oltás után esetlegesen fellépő mellékhatásokkal vagy nemkívánatos reakciókkal. Ez magában foglalhatja a védőoltás elmaradásának kockázatainak megértését is.

Ismerje meg a vakcinát: Az orvosi konzultáció segíthet megtudni, hogy mit jelent a vakcina, hogyan működik, és miért ajánlott évente beadatni. Orvosaink azt is meg tudják mondani, hogy az influenza elleni védőoltás javasolt-e az Ön számára.

Kisgyermekeknek (6 hónapos és 14 éves kor között) gyermekorvosi vizsgálat szükséges az influenza elleni védőoltás előtt, hogy felmérjék, van-e bármilyen körülmény, ami miatt az oltás ellenjavalt lehet. Védőoltásra sor kerülhet a gyermekek szűrővizsgálata során is, amikor felmérik az életkornak megfelelő növekedést és a fejlődést, valamint tanácsot adnak a védőoltásokkal kapcsolatban.

Kinek ellenjavalt az influenza elleni oltás?

Fontos ugyan a védőoltás, azonban lehetnek olyan körülmények, melyek óvatosságra intenek. Az influenza elleni védőoltás bizonyos helyzetekben kerülendő:

  • Hat hónapnál fiatalabb gyermekek még túl fiatalok az influenza elleni oltáshoz.
  • Bizonyos allergiák esetén, mint a tojás, csirke, neomicin vagy formaldehid. Ezeket az anyagokat a vakcina tartalmazhatja.
  • Lázas, vagy akut fertőző betegség esetén, várja meg amíg meggyógyul, mielőtt beoltatja magát.
  • Korábban súlyos reakciót váltott ki az influenza elleni védőoltás.
    Guillain-Barré-szindróma előfordulása esetén.

A FirstMednél az Ön egészsége a legfontosabb. Ha Ön (vagy gyermeke) a fenti kategóriák bármelyikébe tartozik, klinikánkon nem tudjuk az influenza elleni védőoltást beadni.

Ne feledje, a FirstMed-nél azért vagyunk, hogy segítsünk. Hívjon fel bennünket, ha kérdése van az influenza elleni védőoltással kapcsolatban, vagy útmutatásra van szüksége. Az Ön és közösségünk egészsége közös felelősségünk.

Miután elküldte az űrlapot, e-mailben kap egy visszaigazolást, és megjelenik egy „Köszönöm” oldal.
Ha nem kapja meg a visszaigazolást, kérjük, ellenőrizze a spam mappáját és azt, hogy teljesen kitöltötte-e az űrlapot.