Legyen felkészült, óvja egészségét:
Kérjen influenza elleni védőoltást a FirstMed-nél

Óvja magát és szeretteit az influenza ellen. Az influenza elleni védőoltás beadása egy aprócska cselekedet, amelynek jelentős hatása van az egészségre.

Az influenza egy vírusos betegség, amely több mint egy súlyos nátha. Gyorsan lecsap, lázat, orrfolyást, köhögést és fejfájást okoz. Rossz közérzet, izomfájdalom, valamint orr- és légúti gyulladás is jelentkezhet. Szövődményei akár súlyos egészségügyi problémákhoz is vezethetnek.

A FirstMed-nél tudjuk, hogy ezek ijesztőek lehetnek, de rendelkezésünkre áll egy hatékony eszköz – az influenza elleni védőoltás.

Hogyan kaphat influenza elleni védőoltást a FirstMed‑nél Budapesten?

Foglaljon időpontot

Töltse ki az alábbi űrlapot és regisztráljon az influenza elleni védőoltásra. Hamarosan megkeressük, hogy időpontot egyeztessünk.

Fizesse ki online

Válassza ki a megfelelő védőoltást és fizesse ki előre online webshopunkon keresztül.

Jöjjön el hozzánk

Klinikánk mindössze 3 percre található a Széll Kálmán tér metróállomástól.

Keresse fel orvosunkat

Kisgyermekeknek 15 éves korig gyermekorvosi vizsgálat szükséges az oltás beadásához. Néhány esetben (pl. várandósság), felnőtteknek is fel kell keresni kezelőorvosukat az oltás előtt.

Vegye fel az oltást

Az oltás beadásához elegendő csupán egy 15 perces időpont, vagy 30 perc ha orvosi vizsgálat is szükséges

Fontos információk az influenza elleni védőoltással kapcsolatban

Milyen előnyökkel jár az influenza elleni védőoltás?

Az influenza elleni védőoltás a legjobb módja annak, hogy megvédjük magunkat és a környezetünkben levő embereket. Csökkenti a fertőzés kockázatát, és minimálisra csökkenti az influenza vírusok által okozott súlyos szövődmények esélyét. A védőoltásnak számos előnye van:

Bár az egyéni előnyök jelentősek, a védőoltás beadásával másokról is gondoskodik. Minden oltás számít, amikor arról van szó, hogy megvédjük magunkat és a körülöttünk élőket.

Kinek a legfontosabb az influenza elleni oltás?

Hat hónapos kortól mindenki számára ajánlott az influenza elleni védőoltás. Ez egy olyan megelőző intézkedés, amelyet mindannyian megtehetünk az egészségünk védelme érdekében. Az éves influenza elleni védőoltás egészségügyi szempontból kiemelt fontosságú, különösen bizonyos csoportok számára:

Ne várja meg, hogy az influenza ledöntse a lábáról, előzze meg védőoltással. E proaktív lépés sokat számít önmaga és környezete egészsége védelme érdekében.

Mi a legmegfelelőbb időpont az influenza elleni védőoltásra?

Az influenza elleni védőoltás akkor a leghatékonyabb, ha az influenza szezon elején, októberben vagy novemberben kapja meg. De ne aggódjon akkor sem, ha akkor nem tudta felvenni az oltást. Az oltással a szezon későbbi szakaszában is megelőzheti a fertőzést.

Miért szükséges minden évben beadni az oltást?

Fontos, hogy az influenza elleni védekezést nem lehet egyszerre letudni. A vírus folyamatosan változik, és az oltásokat rendszeresen frissítik a WHO ajánlása szerint. A FirstMed-nél a legfrissebb, leghatékonyabb influenza elleni védőoltást tudjuk beadni Önnek.

A legújabb védőoltás védelmet nyújt az influenza vírus várható törzsei (variánsai) ellen.

Klinikánkon elérhető a Vaxigrip Tetra oltás (a legfrissebb 2023 október végétől). Ez a vakcina négy különböző influenza A és B vírustörzs ellen véd (A/Sydney/5/2021 (H1N1), A/Darwin/9/2021 (H3N2) és B/Austria/1359417/2021 és B/Phuket /3073/2013)..

2-18 év közötti gyermekek kaphatnak Fluenz Tetra orrspray-t, mellyel elkerülhető kellemetlen tűszúrás, és hatékonyságában nem különbözik az injekcióban adott oltástól. Ez a vakcina nem alkalmazható minden gyermeknél, és csak a gyermekorvos jóváhagyásával adható.

A leghatékonyabb védelem érdekében újítsa meg az influenza elleni védőoltást minden évben.

Készen áll a következő influenza elleni oltásra? Töltse ki alábbi űrlapunkat, és regisztráljon. Felvesszük a kapcsolatot Önnel, és időpontot egyeztetünk, amint az aktuális vakcina elérhető klinikánkon.

Kell-e orvosi vizsgálat az influenza elleni oltás előtt?

Felnőttek esetében általában nem kötelező az oltás előtt orvoshoz fordulni. Az egészségügyi szakemberrel való konzultáció azonban segít meghatározni a legbiztonságosabb és leghatékonyabb megközelítést. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor az orvosi vizsgálat elkerülhetetlen.

Az egészségi állapot felmérése: Mindenki egészségi állapota egyedi, és befolyásolhatja, hogyan reagál az influenza elleni védőoltásra. Néhány esetben, például immunrendszeri rendellenességek, várandósság vagy bizonyos krónikus betegségek, az oltás beadása előtt szükséges a kezelőorvos felkeresése.

Lehetséges mellékhatások megbeszélése: Bár az influenza elleni védőoltás általában biztonságos, mégis fontos, hogy tisztában legyünk az oltás után esetlegesen fellépő mellékhatásokkal vagy nemkívánatos reakciókkal. Ez magában foglalhatja az oltás elmaradásának kockázatainak megértését is.

Ismerje meg a vakcinát: Az orvossal való beszélgetés segíthet tisztázni, hogy mit jelent a vakcina, hogyan működik, és miért ajánlott évente beadatni. Orvosaink azt is meg tudják mondani, hogy az influenza elleni védőoltás megfelelő-e az Ön számára.

Továbbá kisgyermekeknek (6 hónapos és 14 éves kor között), gyermekorvosi vizsgálat szükséges az influenza elleni védőoltáshoz. Gyermekorvosaink átfogó ellátást nyújtanak, mivel felmérik gyermeke általános egészségi állapotát – beleértve az életkort, a növekedést és a fejlődést –, miközben személyre szabott tanácsot adnak a védőoltásokkal kapcsolatban.

Kinek nem ajánlott az influenza elleni oltás?

Megértjük a védőoltás fontosságát, azonban lehetnek olyan körülmények, melyek óvatosságra intenek. Az influenza elleni védőoltás bizonyos helyzetekben kerülendő:

A FirstMednél az Ön egészsége és jólléte a legfontosabb. Ha Ön (vagy gyermeke) a fenti kategóriák bármelyikébe tartozik, klinikánkon nem tudjuk az influenza elleni védőoltást beadni.

Mennyire biztonságos a védőoltás?

A védőoltások teljesen biztonságosak, egyes típusaik várandósság alatt is alkalmazhatóak, sőt, ajánlottak! A vakcina nem okozhat betegséget, mivel nem a kórokozót juttatja be a szervezetbe, hanem csak azokat az összetevőket, amelyeket az immunrendszer felismer, és ezáltal erősíti annak ellenállóképességét.

Ne feledje, a FirstMed-nél azért vagyunk, hogy segítsünk. Hívjon fel bennünket, ha kérdése van, vagy útmutatásra van szüksége. Az Ön és közösségünk egészsége közös felelősségünk.

Kérjen influenza elleni védőoltást

Miután elküldte az űrlapot, e-mailben kap egy visszaigazolást, és megjelenik egy „Köszönöm” oldal.
Ha nem kapja meg a visszaigazolást, kérjük, ellenőrizze a spam mappáját és azt, hogy teljesen kitöltötte-e az űrlapot.