Keresés
Keresés
Close this search box.

Logopédiai terápia gyermekeknek és felnőtteknek

Hatékony segítség a beszédproblémákra és a kommunikáció javítására logopédiai terápiával felnőtteknek és gyermekeknek. Foglaljon időpontot.

A FirstMed-nél hiszünk abban, hogy mindenki megérdemli a tiszta és magabiztos kommunikációt. Ezért ajánlunk egyéni logopédiai terápiát felnőtteknek és gyermekeknek, hogy segítsünk a beszéd okozta kihívások leküzdésében, és a hatékony kommunikáció elsajátításában.

Akár beszédtechnikai problémákkal küzd, mint a dadogás, artikulációs vagy hangképzési zavarok, vagy csak a kommunikációján szeretne javítani, vegye igénybe tapasztalt logopédusunk segítségét és iránymutatását. Szakemberünk magyar és angol nyelven egyaránt kiválóan beszél.

Foglaljon időpontot logopédiára, és induljon el a zavartalan kommunikáció útján.

Hogyan veheti igénybe a logopédiai terápiát a FirstMed‑nél Budapesten?

Foglaljon időpontot

Jelentkezzen logopédiára alább. Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk.

Fizessen online

Erősítse meg időpontfoglalását előrefizetéssel a Webshopunkon keresztül.

Jöjjön el Klinikánkra

Klinikánk Budapest központjában, a Széll Kálmán tér metróállomástól 3 percre található.

Találkozzon logopédusunkkal

A logopédia hatékony segítséget nyújt kommunikációs problémákra gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Tudjon meg többet a FirstMed átfogó logopédiai terápia szolgáltatásáról

Mikor van szükség logopédiára vagy beszédterápia alkalmazására?

Senkinek sem szabad küzdenie a kommunikációval. Mi a FirstMed‑nél hiszünk az együttérző, páciens központú kezelésben, amellyel számos kommunikációs kihívásra tudunk megoldást nyújtani. A logopédia vagy beszédterápia segít bárkin, legyen akár kommunikációs zavarral küzdő felnőtt vagy a beszédet most tanuló gyermek.

Artikulációs problémák és beszédhang-zavarok

Nehézséget okoz bizonyos hangok megfelelő kiejtése? Logopédiai terápiánk segít javítani a helytelen artikulációt és segít abban, hogy mások jobban megértsék beszédét.

Ez az artikulációs nehézség vagy zavar abban mutatkozik meg, hogy egy beszédhangot (vagy betűt) felcserélünk egy másikra (pl. „r”-t „l”-nek ejtjük). Logopédusunk segítséget nyújt gyerekeknek és felnőtteknek a szavak helyes kiejtésének elsajátításában, és ezáltal a beszéd fejlesztésében.

A logopédus segít a nyelv és az ajak megfelelő helyzetének elsajátításában, hogy megbirkózzon az olyan kihívásokkal, mint a pöszeség, ezzel javítja a beszéd tisztaságát.

A folyékony beszéd ill. hangképzés zavarai

Ez a hangképzési zavar befolyásolja a hang minőségét. A beszéd rekedt, ziháló vagy feszült hangzású, ami a hangszalagokon csomók kialakulásához vezethet. Logopédusunk együtt fog dolgozni Önnel, hogy stratégiát dolgozzon ki a folyékonyabb és tisztább beszéd érdekében.

Képzett logopédusunk segít pácienseinknek megoldást találni a folyékonyabb beszédre, csökkenteni a hangok vagy szavak akaratlan ismétlését.

Fejlődési elmaradás ill. beszédtechnikai fejlesztés

Ha gyermeke az átlagosnál később kezd el beszélni vagy kommunikálni, az a beszédfejlődés elmaradását jelentheti.

A gyermekorvosi vizsgálat korán felismerheti ezeket a problémákat, és gyermekorvosaink szorosan együttműködnek logopédusunkkal, hogy azonosítsák az okot, és egyéni kezelési tervet dolgozzanak ki.

Legyen akár szakmai ok, beszédzavarból való felépülés, vagy esetleges sérülés, segítünk javítani beszédtechnikáját a tiszta kommunikáció érdekében.

Nyelési nehézségek és nyelvi rendellenességek

Azok számára, akiknek a beszédértési vagy beszédkifejezési képességei olyan állapotok miatt korlátozottak, mint a stroke vagy az agysérülés, mi segítünk a hatékony kommunikáció  kialakításában.

Ha a nyelv nyelés közben előre tolódik, nyomást gyakorol a fogakra, ami a felső és alsó fogsor elmozdulását és nem megfelelő záródását okozza. Evés közben a nyelv nem tapad a szájpadláshoz, hanem becsúszhat a két fogsor közé. A rendellenes nyelés megnehezítheti az evést, vagy beszédproblémákat okozhat. Leggyakrabban gyermekeknél fordul elő, de néha felnőtteknél is.

Logopédusunk megtanítja a megfelelő nyelési technikákat, amelyek hatékonyan kiegészítik a fogszabályozó kezelést.

A fent felsorolt beszédhibákon kívül a logopédia még sok más nyelvi nehézségen is segíthet. Ne habozzon, forduljon hozzánk, ha egyéb kérdésekben is konzultációra van szüksége.

Ne feledje, a FirstMed több, mint az Ön egészségügyi szolgáltatója. Megbízható partnerként segítünk Önnek leküzdeni a kihívásokat. Ez a személyre szabott, stratégiai megközelítés különböztet meg bennünket.

Hogyan zajlik a logopédiai terápia?

A FirstMed logopédiai foglalkozásai klinikánk kényelmes rendelőinek egyikében zajlanak, és minden páciens személyre szabott kezelési programot kap.  A beszédjavító gyakorlatok és tevékenységek a páciens beszédzavarától, életkorától és igényeitől függően változhatnak.

A beszédterápiás gyakorlatok lehetnek többek között:

Mennyire hatékony a beszédterápia?

A logopédiai terápia jelentősen képes javítani a beszéd- vagy nyelvi zavarokat gyermekek és felnőttek esetében egyaránt. Kisgyermekek esetében akkor a leghatékonyabb, ha korán kezdik a kezelést, és otthon a szülőkkel együtt gyakorolják a logopédus által adott feladatokat. Azonban későbbi életkorban is jelentős előnyökkel járhat.

Ismerje meg az Ön logopédusát

Juhász-Vedres Edit, magasan képzett logopédusunk elkötelezett a gyermekekkel és felnőttekkel való munka iránt. Empátia, szakértelem és személyre szabott kezelési stratégiák alkotják szemléletmódjának alapját, ezáltal felvértezve Önt vagy gyermekét a beszédkészség alapjaival.

Edit képzettsége kiterjed a logopédiai, az oligofrén pedagógia (értelmi fogyatékosok kezelése), valamint a mentálhigiénés tanácsadás területére. Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a beszédproblémákkal küzdő páciensek segítésében, olyan területeken mint például megkésett beszédfejlődésű kisgyermekek terápiája, nyelvlökéses nyelés, diszlália és dadogás kezelése, valamint a stroke után afáziás felnőttek újbóli beszédre tanítása.

2018 és 2021 között Írországban praktizált, ahol autista gyerekekkel foglalkozott, ami bővítette tapasztalatait a sokféle logopédiai igény megértésében és kezelésében. Edit a FirstMed-nél végzett munkája mellett logopédusként és gyógypedagógusként dolgozik egy budapesti kerületi szakrendelőben.

Válassza Juhász-Vedres Editet az együttérző, személyre szabott utazásért a hatékony kommunikáció felé.

Tapasztalja meg a FirstMed elkötelezettségét a minőségi ellátás iránt

A FirstMed-nél pácienseink állnak a középpontban. Tudjuk, hogy a hatékony és érthető kommunikáció fontos az élet minden területén, ezért logopédiai terápia szolgáltatásunkat úgy alakítottuk ki, hogy ezt támogassuk. Engedje meg, hogy segítsünk Önnek vagy gyermekének felfedezni a beszédhang erejét, és ápolni azt. Tegyük meg együtt ezt az utat.

Készen áll, hogy megtegye az első lépést a kommunikációjának javítása útján, vagy szeretné ha gyermeke tisztábban beszélne?

Töltse ki alábbi űrlapunkat és kérjen időpontot még ma.

Időpontkérés logopédiai terápiára

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessenek.

Az űrlap beküldése után megerősítést fog kapni. Ha nem érkezik meg, kérjük ellenőrizze a „spam” mappát, és hogy megfelelően kitöltötte-e az űrlapot.